Новий дитячий садочок відкрили на Хуторах

На Вінницьких Хуторах 23 грудня відкрили новий садочок. Будівництво закладу велось за кошти інвестора, а необхідне обладнання, меблі та інвентар закупили за рахунок бюджету громади. На подвір’ї встановили шість ігрових майданчиків з навісами – для кожної групи, садок має також власну спортивну базу.  

В облаштуванні садочка використали елементи концепції «розумного» будинку.  

Контролюється рівень підігріву води: у групах – це 30 ℃, у буфетних – 50℃, а на харчоблок – 70 ℃.  

Якість повітря у приміщеннях регулюється завдяки інноваційній  установці. Витяжна система забезпечує у будь-який сезон року свіже повітря, за потреби його ще й підігрівають.  

«Я вважаю, що садочок у Вінницьких Хуторах – це гарний результат плідної роботи з інвестором. Нагадаю, що з 2015 року ми заключаємо з забудовниками інвестиційні угоди на будівництво дитячих садочків. Це п'ятий дитячий садочок у Вінниці, який побудований за кошти інвестора. А згідно з інвестиційною угодою, все обладнання придбане за рахунок коштів територіальної громади Вінниці. В тому числі, це високотехнологічне устаткування для харчоблоку, пральні, наповнення для груп тощо. Загалом на ці цілі направлено з міського бюджету 4,5 млн грн. Наразі садочок відвідує 98 дітей. Взагалі, якісні освітні послуги, починаючи з дитячого садочку і завершуючи школою або професійно-технічним училищем, – це один з основних пріоритетів Стратегії розвитку територіальної громади 3.0. Дуже важливо, щоб були комфортні умови для виховання і навчання дітей», – каже Сергій Моргунов.  

Цього року відкривають для маленьких вінничан вже другий садочок: у вересні почав роботу заклад №33 на вул. Ватутіна. Також завершується будівництво приміщення на 9 груп для дитсадка на вул. Зерова.



Переглядів: 3628
Поширень: 1

Останні новини