П'ять корисностей реалізували   рамках проєкту «АЗД рятує життя»

У Вінниці на початку осені розпочалася реалізація проєкту «АЗД рятує життя»/«AED save lives». Він передбачав встановлення 6 автоматичних зовнішніх дефібриляторів у публічних місцях Вінниці, проведення тренінгових навчань для цільових груп та інформаційної кампанії щодо користування пристроями АЗД. Отже, вчора 14-го грудня у хабі «Місто змістів» обговорили результати реалізації проєкту.

 Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У рамках проєкту вдалось реалізувати 5 корисностей:

- Закупівля і встановлення АЗД;

- Навчання цільових груп;

- Інформаційна кампанія для жителів Вінницької міської територіальної громади;

- Поява Вінниці на мапі доступних публічних АЗД України;

- Розробка концепту мобільного додатку з надання домедичної допомоги та залучення бізнесу до оснащення АЗД-боксами торговельних центрів міста.

«Восени ми встановили шість боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами у громадських місцях Вінницької громади. Пристрої розташували на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному і Західному, а також у трьох «Прозорих офісах» міста. Це публічні аптечки, у яких, окрім самого дефібрилятора, містяться необхідні в екстреній ситуації засоби. Також локації промарковані інформаційними стендами, на яких зображена чітка послідовність дій, якої потрібно дотримуватися у випадку екстреної ситуації», – розповідає голова правління Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

Вінниця з'явилася на мапі доступних публічних АЗД України: goo.gl/dMF7in Карта дозволяє в режимі реального часу визначити найближчий дефібрилятор і прокласти до нього маршрут з тієї точки, де ви перебуваєте.

На завершення заходу заступниця міського голови Галина Якубович подякувала ініціаторам ідеї за такий корисний та важливий проєкт для Вінницької громади.

«Коли громадська організація звернулася з такою ініціативою до міської ради, то міський голова Сергій Моргунов одразу сказав, що такий проєкт необхідний для нашої громади. Я вдячна організаторам за ідею. Впевнена, що у Вінниці кількість реанімаційних пристроїв, які допоможуть в екстреній ситуації, зростатиме. Ті люди, які пройшли навчання, зможуть надати першу домедичну допомогу. Таку ініціативу потрібно продовжувати далі. Зокрема, проводити навчання у школах та університетах. Тоді кожен з нас зможе допомогти і врятувати життя іншим», - каже заступниця міського голови Галина Якубович.


Переглядів: 2921
Поширень: 0

Останні новини