У 2022 році планують завершити перший етап реконструкції «Кристалу»

Уже у 2022 році планують здати в експлуатацію перший етап реконструкції Вінницького інноваційно-технологічного парку «Кристал». Це корпус «Б» (600-річчя, 21-А) – один з двох, де розміститься перший в Україні муніципальний технопарк.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Загалом на площах у понад 8,5 тис кв м плануємо створити інфраструктуру для розвитку стартапів та креативних індустрій: офіси, Fab Lab, коворкінг, ІТ-школу, дитячий техноцентр. Роботи на об'єкті тривають. За спеціальною технологією підсилили стіни споруди, замінили дах, проклали частину комунікацій. Також будівельники заклали стовпчастий фундамент та монтують перекриття між поверхами», — каже Сергій Моргунов.

На реалізацію стратегічного для громади проєкту залучили державне фінансування. Окрім коштів ДФРР та субвенції на соціально-економічний розвиток, очікується отримати 20 млн грн за програмою «Створення центрів креативної економіки».

«Для нас важливо, щоб «Кристал» запрацював наповну. Вже з 2022 року приступимо до реконструкції корпусу «А». Наступним кроком стане формування екосистеми технопарку спільно з усіма зацікавленими партнерами. Чим комфортніші умови ми сформуємо, тим більше інноваційних ідей тут народиться. Талановита молодь зможе займатися улюбленою справою, а громада – приваблювати інвестиції. Упевнений, що позитивний ефект від роботи технопарку ми побачимо вже до 2030 року. Це одна з цілей Стратегії 3.0», – зазначив міський голова.



Переглядів: 3438
Поширень: 2

Останні новини