Коронавірус за 30 хв. Вінницька лабораторія «Меділабс» знижує ціну на антиген-тест

Вартість найточнішого аналізу на коронавірус ПЛР-тесту теж знизилась: замість 850 грн – лише 690 грн. Результати дослідження видаються людям «на руки» вже через 5-7 годин.


Протестуватись на антигени на коронавірусну інфекцію у сучасній лабораторії з вінницькою пропискою «Меділабс» відтепер можна за 450 грн. В цю вартість вже включений забір біоматеріалу.


Окрім того, діє спеціальна ціна для пасажирів транспорту (літака, потягу, автобусу) міжрегіонального сполучення, які мають «на руках» невикористаний квиток. Для них вартість антиген-тесту на коронавірус складатиме лише 300 грн.


Антиген-тест – швидкий аналіз, результат якого можна отримати вже через 20-30 хвилин. 


Чим ПЛР-тест відрізняється від антиген-тесту?
Виявити коронавірусну інфекцію в організмі можна і тим, і іншим способом, однак ПЛР-тест – надійніший та точніший.


ПЛР- тести сьогодні є основними методами дослідження, адже вони високоефективні. ПЛР-аналіз може зафіксувати наявність носіїв генетичної інформації вірусу - ДНК чи РНК, навіть якщо в пробі є лише одна-єдина молекула геному COVID-19.


Це складний метод діагностики, який вимагає часу (мінімум 5 годин) на дослідження біоматеріалу пацієнта, а також спеціальні реактиви та сучасне лабораторне обладнання. 


Висока чуттєвість методу полімеразної ланцюгової реакції, яка виявляє збудник вже через 1 годину після зараження вірусом, - найголовніша перевага ПЛР-тесту. 


Саме тому нерідко трапляються ситуації, коли після антиген-тесту, який має найбільшу ефективність лише на початкових стадіях вірусного захворювання, пацієнту доводиться робити ще й ПЛР-тест. 


Перевага антиген-тесту – в його швидкості дії. Вже за 20-30 хвилин після того, як в пацієнта візьмуть біологічний матеріал на дослідження, будуть готові результати. 


До того ж сьогодні, антиген-тесту буде достатньо, щоб без зеленого паспорту вакцинації піти до ресторану чи розважального закладу, поїхати до іншого регіону України, або навіть закордон. А вартість такого дослідження майже вдвічі дешевша за лабораторне дослідження методом ПЛР.


І після ПЛР-тесту, і після тесту на антиген, діагностичний центр «Меділабс» видає «на руки» пацієнту двомовний результат із QR-кодом, як того вимагає МОЗ.


Та, варто наголосити, підставою для постановки діагнозу COVID-19  пацієнту є лише ПЛР-тест.


Чи вносить лабораторія «Меділабс» результати тестування на коронавірус в «Дію»?

Діагностичний центр «Меділабс», за бажанням пацієнта, вносить в додаток «Дія» результати дослідження, які проводились методом полімеразної ланцюгової реакції, тобто результати ПЛР-тесту. В межах України результати такого тестування на коронавірус будуть дійсними 72 години. За умовами деяких іноземних країн, результати ПЛР-тесту дійсні лише 48 годин. То ж пасажирам перед поїздкою варто окремо поцікавитись умовами в’їзду та виїзду закордон. 


Результати антиген-тесту до «Дії» не вносяться.


Також лабораторія «Меділабс» продовжує знімати пацієнтів із самоізоляції.


Як записатись на Ковід-аналізи в діагностичний центр «Меділабс»?
Так як лабораторія «Меділабс» у Вінниці має декілька пунктів забору по всьому місту, протестуватись на Ковід можна швидко та без черг. Для цього варто лише зателефонувати до кол-центру за номером: 067 430 64 02 і зазначити, де найзручніше вам буде здати аналіз. Адміністратори лабораторії вас детально проконсультують та підберуть зручний по розташуванню пункт забору.



Переглядів: 6390
Поширень: 10

Останні новини