«Відсоток тих, хто потребує реанімації зріс майже в три-чотири рази», – Олександр Шиш

Станом на сьогодні ми спостерігаємо стабілізацію кількості нових випадків. Втім варто розуміти, що через 5-7 днів від того, як реєструється новий випадок – з'являється новий пацієнт у стаціонарі. Зокрема за останню добу у Вінницькій області зафіксовано 205 нових випадків COVID-19. Померли –15, одужали за добу – 270.


Директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш у інтерв’ю для телеканалу Вінниччина прокоментував ситуацію з коронавірусом у Вінниці.

«Якщо раніше в нас від тої кількості, які захворіли - 10% потребували стаціонарного лікування і з цих 10% в реанімацію потрапляли 1-2, то зараз 25-30% пацієнтів потребують стаціонарного лікування. Відсоток тих, хто хто потребує інтенсивної терапії й реанімації зріс майже в три-чотири рази. Це пов'язано з тим, що до нас зайшов новий вірус «Дельта», він пристосовується. У нас раніше не було лікування противірусного специфічного, зараз воно є. Вірус адаптується до того лікування. Ми будемо ще спостерігати не одну хвилю коронавірусу. Вірус буде заставляти і фармацевтичну галузь, і науковців, і біоінженерів працювати над створенням нових вакцин.» – коментує Олександр Шиш.


Крім того, він додає, що треба готуватися до наступної хвилі й наголошує на тому, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу хвороби та смерті.

«Шановні, у Вінниці 15 центрів вакцинації, близько 20 пунктів вакцинації, ми тільки в туалетах не щеплюємо. Ми запрошуємо людей, люди мають приходити, але держава має це підтримувати. Тобто ти не вакцинувався - в тебе буде локдаун. Не на область, не на місто, а на твою родину локдаун, для тебе особисто. Це має бути система, а не загравання з людьми. Це не той стан», – зазначає Шиш.


Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3  


Теги: медицина

Переглядів: 3180
Поширень: 0

Останні новини