Який корм обрати для худоби

Ферма має забезпечувати тварин оптимальними умовами життя й залежно від призначення — збільшення маси тіла або підвищувати їхню ефективності, наприклад, у виробництві молока. Отже, вибір корму дуже важливий. Які корми для великої рогатої худоби використовуються найчастіше?

Корм для великої рогатої худоби ділиться на кілька видів. Ті, які призначені для великої рогатої худоби, найчастіше використовуються у виробництві молока і м’яса. Фермер має забезпечити тварину достатньою кількістю поживних речовин, з іншого — він має оптимізувати витрати, щоби робота була прибутковою. Сьогодні на сайті можна замовити будь-який корм для корів.

Корми для великої рогатої худоби

Сухі корми для великої рогатої худоби мають дуже низький вміст води. Це, наприклад, сіно, яке отримують через сушіння трави. Це найбільш актуально взимку, через брак доступу до свіжих рослин. Сіно необхідне худобі для правильної роботи травної системи. Також виділяється солома, тобто залишок після скошування зернових. У ній мало поживних речовин і низький енергетичний вміст, але, з іншого боку, воно стимулює травлення.

Навпаки, вологі корми містять багато води, іноді до 95 %. Перший тип — силос, отриманий із перероблення кукурудзи, трави або злаків. Їх замішують у процесі ферментації рослин з утворенням молочної кислоти. Завдяки цьому отриманий продукт зберігається. Інший різновид — трава, отримана зі скошування пасовищ.

Трава вважається хорошим рішенням, тому що вона містить досить багато білка. Можна також назвати кормом для великої рогатої худоби моркву, буряк або картоплю, які містять багато вуглеводів. Виділяються також побічні продукти харчової промисловості, наприклад, перетоптану картоплю без шкірки та патоку.

Корми для великої рогатої худоби є найдешевшими, через те, що вони значною мірою являють собою відходи після збору зернових або скошеного поля. Кращі високобілкові корми отримують із люцерни, тому що рослина містить до 20 % білка. Кількість білка часто залежить від фази розвитку рослини.

Поживні добавки до харчування великої рогатої худоби

Такі корми для великої рогатої худоби мають плюси та мінуси. Вони виробляються в основному з зерен злаків, насіння бобових, соєвої та ріпакової крупи, а також зернових. Іноді також використовуються сечовина й пивоварний молот. Цей різновид їжі найкраще впливає на молоко, однак він порівняно дорогий, особливо в порівнянні із сухими об’ємними кормами. Насіння бобових містять дуже багато білка, фосфору й калію, проте надто багато додавати їх у корм не можна, через те, що передозування призводить до здуття.

Експерти рекомендують обмежити використання кормів для великої рогатої худоби, однак відмовитися від них неможливо, в основному через високий попит на молочну худобу — її виробничий потенціал надзвичайно високий, тому необхідно забезпечити тварину достатньою кількістю поживних речовин.

Найбільш часто застосовуваним компонентом у кормах є соєвий шрот, який є відмінним джерелом білка. З іншого боку, це досить дорого, і для великої рогатої худоби з нижчою лактацією це практично не потрібно. Останнім часом популярністю користується соняшниковий шрот, бо він дешевше соєвого, і в ньому все ще багато поживних речовин.

Фермери, які піклуються про екологію, користуються кормами, що містять сушений зерновий відвар. Його найчастіше отримують на виробництві біопалива в якості побічного продукту. Крім того, це дуже важливий корм для молочних корів, оскільки він містить білок із високим рівнем засвоюваності. Насамперед ви маєте знати потреби вашої худоби. Високобілкові корми досить дорогі. Корисно змішувати різні продукти.


Переглядів: 3619
Поширень: 3

Останні новини