У місті відкриють «Музей Вінниці»

Сьогодні, 26-го листопада, відбулось чергова сесія міської ради. На якій вирішили, що в історичній будівлі – садибі Боруха Львовича – відкриють  «Музей Вінниці».

 Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Сама ідея виникла у 2017 році, коли ми створили Центр історії Вінниці. Його команда, на чолі з Олександром Федоришеним,  плідно попрацювала над питаннями створення музею. Це  технологічні рішення та формування майбутньої експозиції», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Створення «Музею Вінниці» – це стратегічний проєкт. Він був включений у Концепцію інтегрованого розвитку-2030 і увійшов до Стратегії громади «Вінниця 3.0». Новий музей – це майданчик, навколо якого відбуватимуться наукові та публічні дискусії про Вінницю і вінничан.

 

Музей розміститься в історичній будівлі – садибі Боруха Львовича (вул. Симона Петлюри, 15А). Саме в цьому приміщенні була канцелярія Симона Петлюри, коли Вінниця мала статус Тимчасової столиці Української Народної Республіки, а у 2017 р. біля будинку встановили перший в Україні пам’ятник Головному Отаману УНР.



Переглядів: 3116
Поширень: 0

Останні новини