Для вінничан в “червоні” зоні збільшили на 50% нормативи для нарахування субсидії

У Вінниці  під час “червоної” зони розрахунок виплати житлової субсидії проводиться з урахуванням збільшених соціальних нормативів на 50%.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Нормативи змінилися на холодну і гарячу воду, водовідведення, електроенергію та газ (для приготування їжі). Перерахунок буде проведений автоматично, тож вінничанам нікуди звертатись не потрібно. Про це їх попередять сповіщеннями в рахунках, СМС-повідомленнями та листами на електронну пошту.

«Якщо, наприклад, в людини не виходила житлова субсидія, бо в неї було перевищення доходів на 10-20 грн, то зараз, через збільшення нормативів, така людина отримуватиме субсидію», - каже директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

 

Однак домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги від 680 гривень, таку допомогу не отримають. Якщо борг великий і погасити його одним платежем немає змоги, то є можливість укласти договір про реструктуризацію. Це дозволить розділити виплати на частини та погашати борг за індивідуальним графіком.  Лише після цього можна буде отримати субсидію. Без соціальної допомоги на оплату комунальних послуг залишаться і ті, у кого є борг зі сплати аліментів.


Теги: субсидії

Переглядів: 2804
Поширень: 0

Останні новини