Як зробити відео на конкурс від Kasta.ua

Kasta.ua, відомий український онлайн майданчик, анонсувала відео конкурс серед студентів ВНЗ та інших навчальних заходів, призовий фонд якого складає 100 000 грн. Для участі в конкурсі потрібно знайти куратора та зняти цікаве відео на тему “Мій вуз та моє місто моїми очима”. Більше інформації та умови участі можна отримати перейшовши на Сайт конкурса. Якщо вам ніколи не доводилося створювати відео без сторонньої допомоги, є кілька простих прийомів, які ви можете використовувати, щоб зробити його максимально професійним, використовуючи інструменти та технології, які ви вже маєте.

Освітлювальні прилади

Зверніть увагу на освітлення навкруги. Навіть в одній кімнаті ваше положення по відношенню до освітлення може суттєво вплинути на якість відео. Намагайтеся уникати сильного контрового освітлення, наприклад стельовий світильник або вікно на задньому плані, особливо якщо ви використовуєте смартфон, 

Яку орієнтацію використовувати

Вирішіть, чи знімати вертикально (портрет) чи горизонтально (пейзаж). Кожен формат має свої сильні та слабкі сторони, але обидва мають свої унікальні функції. Тут вам може підказати куратор, який також отримує винагороду у разі проходження до фіналу на Videomakers.com.ua.

Найкраща якість зображення

Фронтальна (селфі) камера на більшості телефонів не має такої гарної якості або роздільної здатності, як задня камера, з якою ви робите знімки. Відео, зняті за допомогою фронтальної камери, можуть виглядати неякісно під час перегляду на будь-якому іншому пристрої, крім телефону.Якщо у вас є телефон, який можна порівняти з iPhone 7s або новіше, камера для селфі підійде. Якщо у вас більш старий телефон, наприклад iPhone 6 або SE, спробуйте по можливості використовувати основну камеру телефону. Це дозволить знімати як мінімум з роздільною здатністю 720p або 1080p і дасть вам набагато кращу якість. Однак це не так зручно в експлуатації, і вам знадобиться помічник, а краще штатив або інша підставка, щоб тримати телефон.

Якщо у вас відносно новий Android смартфон, перевірити роздільну здатність нескладно. Просто відкрийте програму камери, клацніть значок налаштувань (маленьку шестерню), і ви повинні знайти інформацію про мегапікселі, вказану під заголовком Розмір фотографії. На цій сторінці представлена ​​інформація, що стосується камери, яку ви використовуєте, тому вам доведеться повернутися назад і переключитися між передньою та задньою камерами з програми основної камери, щоб переглянути кількість мегапікселів для обох. 

Якість звуку

Більшість наших телефонів мають прийнятні мікрофони, але для відео на конкурс Videomakers.com.ua. намагайтеся звести до мінімуму будь-який шум фону (радіо, розмови, інші звуки).

Тримайте камеру нерухомо

Незалежно від того, наскільки стійкі ваші руки, безперечно варто докласти додаткових зусиль, щоб стабілізувати знімки за допомогою штатива, навіть якщо ви використовуєте камеру для селфі. Постарайтеся розташувати камеру трохи вище за лінію очей, щоб ми не дивилися на ваш ніс і не коментували ваше підборіддя! Можливо, варто створити спеціальну область для ваших відео для Videomakers.com.ua  з хорошим постійним освітленням та мітками для вашої камери, щоб ви могли повернутися до цього в майбутньому з мінімальним часом налаштування.


Переглядів: 1997
Поширень: 0

Останні новини