Реанімації Вінниці заповнені на 86 % COVID-пацієнтами

У Вінниці ситуація з наповненням лікарень COVID-пацієнтами стрімко зростає. Три реанімаційні відділення трьох міських «ковідних» лікарень  завантажені на  86%, а стаціонари – на 70,6 %. З 580 кисневих точок задіяні  410.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Ситуація у Вінниці, як і в усій області, вкрай напружена. Ми вже тиждень були на межі між «помаранчевою» та «червоною» карантинними зонами. За останні сім днів в області зафіксували значний ріст захворюваності на COVID-19. Відтак, за тиждень  на коронавірус захворів 1621 житель Вінниці, а це в 1,3 рази більше, ніж за попередній тиждень. І, на жаль, таку тенденцію ми спостерігаємо впродовж останнього місяця», - розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

За останню добу у Вінницькій міській територіальній громаді зафіксували 190 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває понад 3000 вінничан з встановленим діагнозом COVID-19, у яких легкий або безсимптомний перебіг хвороби.

Нагадаємо, що з 18-го листопада у Вінницькій області запроваджують «червону» зону карантинних обмежень. Таке рішення прийняли  на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось 15-го листопада.



Переглядів: 2940
Поширень: 0

Останні новини