Скільки коштує повне обстеження зору на іноваційному офтальмологічному обладнанні у Вінниці?

Профілактичні огляди в офтальмолога повинні бути регулярні – один раз на рік, ще з раннього дитинства. Перший прийом в офтальмолога, зазвичай, відбувається у дитини 6-7 років перед школою, а потім необхідно перевіряти свій зір щорічно, аж до похилого віку.

 Але якщо в людини є такі небезпечні захворювання, як цукровий діабет чи артеріальна гіпертензія то до офтальмолога варто приходити на прийом мінімум один раз на 6 місяців.

 Також частіше повністю обстежувати свій зір повинні вінничани, у найближчих родичів яких були чи є такі патології органів зору як катаракта та глаукома. Адже є вірогідність, що ці захворювання очей передадуться спадково.

У Лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» пацієнт зможе пройти обстеження «пакетом», тобто за один прийом пройти комплекс обстежень, що стосуються того чи іншого захворювання органів зору.

«Це так званий «базовий пакет», в який входить перевірка гостроти зору та її характеру, вимірювання рефракції ока, що дозволить виявити такі очні патології як міопія, гіперметропія та астигматизм. Проводиться пневмотонометрія – вимірювання внутрішньоочного тиску. Це скринінговий метод для діагностики глаукоми. Обов’язково проводиться біомікроскопія переднього відрізка ока: огляд повік, кон’юктиви, рогівки, склери, райдужної оболонки та кришталика ока. В базовий пакет огляду також входить обстеження органів зору за допомогою фундус-лінзи – оглядається макулярна ділянку та ділянка диску зорового нерва» - розповідає лікар-офтальмолог Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Сніжана Гвяздовська.

За словами лікаря, базовий комплекс дозволяє повністю оглянути все око й виявити або ж спростувати наявність патологій. А якщо буде виявлене певне захворювання, то людині запропонується пройти окреме спеціальне додаткове  дообстеження для конкретної виявленої патології, наприклад, катаракти,глаукоми чи патологічних станів сітківки.

Повністю обстежити зір у Вінниці, в приватній клініці «Меділюкс», коштує 300 грн. А триває діагностика зору близько 20-30 хв.

Також в Лікувально-діагностичному центрі можна пройти «пакет обстеження глаукоми». Адже  глаукома – це небезпечне та, можна навіть сказати, підступне захворювання, яке може протікати довгий період часу (1 рік або декілька років) безсимптомно.

«В пакет входить визначення гостроти зору та його характеру, рефрактометрія з кератометрією, пневмотонометрія – вимірювання внутрішньоочного тиску, біомікроскопія переднього сегменту ока. За допомогою фундус-лінзи оглядається очне дно, а саме макулярна ділянка  та диск зорового нерва; проводиться гоніоскопія - для визначення стану кута передньої камери. Також обов’язково виконується комп’ютерна периметрія та оптична біометрія, а ще оптична когерентна томографія макулярної ділянки та ділянки диску зорового нерва в декількох режимах» - каже лікар.

Вартість пакету обстежень «Глаукома» - 990 грн.

Варто окремо зауважити, що оптична когерентна томографія в «Меділюкс» проводиться на іноваційному, єдиному у Вінниці, апараті Topcon DRI OCT Triton.

 Triton дозволяє офтальмологам побачити зміни в органах зору навіть на клітинному рівні, ще на етапі, коли пацієнт не відчуває жодної симптоматики.

 Цей офтальмологічний апарат має вражаючі можливості, які ще декілька років тому вважались фантастикою: сканування рогівки, сканування кута передньої камери ока, будови райдужної оболонки, макулярної  ділянки, ділянки диску зорового нерва та периферії сітківки.

 «Окрім того, Triton дозволяє виконувати оптичну когерентну томографію з ангіографією - сканування судин очного дна без введення контрастної речовини. Це дуже зручно, пацієнт не потребує спеціальної підготовки перед процедурою. А виконується вона за декілька секунд. Це зручно, безболісно та дуже швидко» - наголошує офтальмолог.

В Лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» можна також повністю пройти обстеження зору при підозрі та катаракту та захворювань сітківки ока.

Коштуватимуть такі комплексні обстеження по 700 грн.

Трапляються випадки, коли лікарю-офтальмологу доводиться призначати додаткові методи діагностики, такі як МРТ очного яблука, рентгенографію орбіти ока, УЗД чи КТ ока. І, на щастя, всі ці види діагностики можна пройти в одному місці, в «Меділюкс».

 «Для кожного обстеження є свої покази та протипокази. Зазвичай, більшість з них призначається, коли є ургентна патологія – травма ока, а саме - проникаюче поранення, перелом кісток орбіти, а ще помутніння оптичних середовищ, тоді офтальмолог немає змоги обстежити очне дно й пацієнт направляється на УЗД. При виявлення новоутворення в оці або за його межами, а також при  проблемах з диском зорового нерва в ділянці ока треба буде така додаткова діагностика за допомогою МРТ» - говорить Сніжана Гвяздовська.

Записатись на прийом до лікаря-офтмальмолога Лікувально-діагностичного центру «Меділюкс» Сніжани Гвяздовської можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (дзвінки з мобільного безкоштовні), 073 101 74 74 та 098 101 74 74.


Переглядів: 6238
Поширень: 36

Останні новини