За минулий тиждень імунізувалися майже 15 тисяч вінничан

З 19 по 25 жовтня від коронавірусу імунізувалися 14 796 людей. Від початку вакцинальної кампанії повний курс щеплень пройшли 77186 містян (25,7 % від дорослого населення громади). Першу дозу отримали 98296 (32,7%) дорослих мешканців Вінниці. Про це повідомляє міська рада.

Станом на сьогодні у пунктах щеплень доступні три вакцини: «AstraZeneca», «Coronavac», «Comirnaty» (Pfizer). Вакцинують усіх охочих безкоштовно.

«Наразі ситуація дуже напружена. У «жовтій» зоні станом на сьогодні залишаються уже лише три області: Вінницька, Закарпатська та  Кіровоградська. Скільки ми ще зможемо протриматись в «жовтій» зоні епідобмежень,  не знає ніхто, адже з кожним днем збільшується кількість хворих вінничан на коронавірус. Тільки за останню добу у Вінниці зафіксували 159 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби. Зараз у стаціонарах трьох міських лікарень, які приймають хворих на коронавірус, перебуває 374 людини, усі вони кисневозалежні. У реанімаціях  цих медичних закладів - 40 вінничан. За останню добу померли двоє людей. Завантаженість ліжок для лікування хворих на  COVID-19 становить 68%. Я вкотре закликаю вінничан вакцинуватись. Зрозумійте, в теперішній ситуації лише вакцинація зможе вберегти нас усіх від цієї смертельної недуги», - говорить директор департаменту охорони здоров'я Олександр Шиш.

Варто зазначити, що з 26 жовтня 2021 до «червоної» зони епіднебезпеки перейшли Рівненська та Миколаївська області. А вже з суботи, 30 жовтня, до них приєднаються Житомирська Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська та Львівська області. 

Вінниця поки перебуває в «жовтому» рівні епідеміологічної небезпеки разом із Закарпатською та Кіровоградською областями, проте кількість хворих стрімко зростає.



Переглядів: 2267
Поширень: 0

Останні новини