У Вінницькій громаді створили більш ніж 700 ОСББ й стали третіми в Україні за їх кількістю

Вінницька територіальна громада стала третьою в Україні за кількістю створених ОСББ. Вони у Вінниці є у більш ніж 40% багатоквартирного житлового фонду.

Про це повідомили у Місті над Бугом.

“Створено 722 об'єднання співвласників багатоквартирного будинку у 832 висотках. Попереду нас два міста-мільйонники, тому це гарний результат для Вінниці.” - повідомив Ігор Іванов - начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради у програмі «Час змін».

«Загалом в цьому році ми уже зареєстрували 53 ОСББ у 55 будинках. Також цікаво, що ми зробили інформаційний запит у міста обласного значення і, відповідно до них, за кількістю ОСББ створених станом на 4 жовтня 2021 року ми на третьому місці. Перед нами тільки Київ і Запоріжжя. Ми створили 52 ОСББ, Київ – 57, Запоріжжя – 92»

 - розповів Ігор Іванов.

У Вінниці діють муніципальні програми підтримки ОСББ. Наприклад, безкоштовний капремонт одного з елементів можна виконати коштом міського бюджету. А якщо будинок зведений до 1970 року, то фінансова підтримка надається на ремонт одразу двох елементів. 

Ігор Іванов розповів, що цьогоріч 49 ОСББ у Вінниці вже скористалися такою можливістю.

«Переходимо до цифр: станом на 19 жовтня 2021 року 49 ОСББ уже скористалися програмами підтримки на загальну суму понад 19 мільйонів 300 тисяч гривень. З них 30 ОСББ це перший капітальний ремонт на суму понад 15 мільйонів гривень, повністю безкоштовно, а також понад 3 мільйони 200 тисяч гривень (частка міської ради) за умовами співфінансування»

 - розповів начальник відділу із розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Вінницької міськради.

Також Вінницькі ОСББ зможуть отримати пільгові муніципальні кредити на впровадження заходів з енергоефективності. Умовою використання цього інструменту підтримки є участь у державній програмі «Енергодім», яку впроваджує «Фонд енергоефективності».


Теги: ОСББ

Переглядів: 2902
Поширень: 0

Останні новини