Голосувати за проєкти конкурсу “Бюджет громадських ініціатив” більше не можна

Голосування за проєкти конкурсу “Бюджет громадських ініціатив” завершилося 15 жовтня. Цього року у голосуванні взяли участь 29475 жителів міста.

Про це повідомила Вінницька міська рада.

За 2 великих і 2 малих проєкти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» можна було голосувати з першого жовтня. Загалом вінничани віддали 61144 голоси за ідеї, які їм сподобались. 

Отож, 25328 голосів, а це – 41%, надійшло від вінничан  в електронному вигляді. 35816 голоси (59%) – в офлайн режимі, в тому числі 3252 голоси за допомогою персоніфікованої муніципальної картки вінничанин.

Координує процедуру проведення конкурсу начальниця інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради Наталія Малецька.

«Можна стверджувати, що, цьогоріч жителі громади свідомо підійшли до процедури голосування за проєкти конкурсу.  Були набагато активніші, ніж у минулі роки, як у онлайн та у офлайн варіантах. Головне, що жителі приєднаних територій включилися у  процес, голосували за проєкти у своїх населених пунктах і агітували це робити усіх вінничан»

– каже Наталія Малецька.

«За результатами голосування сформовано попередні рейтинги для міста та старостинських округів, згідно формул, які визначені Положенням про конкурс. З ними можна ознайомитися на сайті міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив». Нагадаю, що  для проєктів-переможців по місту Вінниці маємо загалом 8 млн грн, а на приєднаних територіях – 2 млн грн»

 – продовжила Наталія Малецька.

З 8 млн грн виділених на  проєкти-переможці по місту - 80%  коштів передбачено на великі, а 20 % - на малі. Для старостинських округів застосовуються обмеження щодо проєктів-переможців. На території одного округу можна визнати переможцями - 1 великий і 1 малий проєкти. У разі потреби, під час визначення переможців Координаційною радою конкурсу, рішення може бути змінене.

«Окрім того, радує той факт, що згідно рейтингу, попередньо потенційними переможцями будуть проєкти у різних районах Великої Вінниці. Офіційно визначить переможців Координаційна рада конкурсу. У майбутньому хочеться, щоб кожна вулиця та район мали по одному реалізованому проєкту в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Адже це той інструмент, яким користуються саме жителі, які, власне, генерують ідеї, голосують за них, а виконавчі органи міської ради - втілюють їх в життя»

– додала Наталія Малецька.


Теги: бюджет

Переглядів: 2492
Поширень: 0

Останні новини