Масовий всеукраїнський забіг пройшов у Вінниці

Вчора, 17 жовтня, у місті пройшов напівмарафон «Нова пошта напівмарафон Вінниця».

Про це повідомила Вінницька міська рада.

Участь у ньому взяли більше тисячі людей з Вінниці та інших міст України. Стартували учасники на площі Костянтина Могилка із суворим дотриманням карантинних вимог.

Напівмарафон передбачав такі дистанції – 21 км, 10 км,  5 км, 1 км, а також командний забіг на 5 км і дитячі дистанції - 500 м і 100 м. Безкоштовною була участь для людей вікової категорії 60+, людей з особливими потребами та ветеранів АТО/ООС, а також на 1 км та у дитячих дистанціях 500 м і 100 м.

До напівмарафону долучилися 1145 бігунів з усієї України та гості з Білорусі.

Організатори та волонтери слідкували за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм та карантинних правил під час забігів. Всі учасники проходили температурний скринінг, а на площі Костянтина Могилка стояли санітайзери для обробки рук. На старті забігу спортсмени були у масках.

Переможців нагородили цінними призами та грошовими сертифікатами. Загальний призовий фонд – 50 тисяч гривень. А всі учасники-діти на фініші отримали пам'ятну медаль та подарунки.

В цьому році такі масштабні події від ініціативи NewRun уже відбулись в 11 містах України. Перед Вінницею напівмарафон приймала столиця. Співорганізаторами цих забігів виступає «Нова пошта». Проведення напівмарафону у Вінниці підтримали міська рада та міський голова Сергій Моргунов. Адже такі масштабні спортивні заходи популяризують розвиток фізичної культури та спорту у громадах та спонукають до здорового способу життя.


Теги: забіг

Переглядів: 3167
Поширень: 1

Останні новини