Керівники міста та області вшанували пам'ять Любомира Гузара

Вихідними у Вінниці встановили перший у світі пам’ятник Любомиру Гузару, а сьогодні, 11 жовтня, очільники міста та області вшанували пам'ять Блаженнішого покладанням квітів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Міський голова Сергій Моргунов розповів, що ініціювала встановлення пам'ятнику громада греко-католицької церкви й ініціативу підтримали міський голова Сергій Моргунов та ПП “Українська Стратегія Гройсмана” Вінниччини.

«Приємно, що саме вінницька громада перша в Україні вийшла з такою ініціативою. Звичайно, Вінницька міська рада і я особисто підтримали цю ініціативу і одразу запитали, чим ми зможемо допомогти. Домовилися, що ми робимо благоустрій, а релігійна громада встановлює пам'ятник, – каже Сергій Моргунов. – Територія біля пам'ятника, на мою думку, має бути місцем для роздумів, спокою, для того, щоб в принципі зрозуміли, якою величною постаттю був Любомир Гузар. Я вважаю, що він був і є моральним авторитетом української нації. Він пройшов досить складний життєвий шлях. Його позиція багато в чому фактично визначала розвиток українського народу, української держави за часів незалежності, становлення і сприйняття суспільства в цілому, і релігії та церкви зокрема. Я думаю, що гуртування самої нації теж відбувалося не без участі Любомира Гузара. На мою думку, саме такі ініціативи важливі для того, щоб люди завжди пам'ятали свою історію і задумувалися над тим, який наш шлях в майбутньому».

«Як і багато українців в усьому світі, вважаю Любомира Гузара моральним авторитетом нації. Це приклад служіння людям і своїй країні. Його позиція багато в чому була визначальною для становлення незалежної України і гуртування нації.» - написав Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук.



Переглядів: 2946
Поширень: 0

Останні новини