Сквер на честь Любомира Гузара планують створити біля першого у світі пам’ятника Блаженнішому

Вже сьогодні у Вінниці планують освятити та відкрити пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Напередодні міський голова Сергій Моргунов зустрівся з представниками Української греко-католицької церкви: Блаженнішим Святославом Шевчуком - Главою УГКЦ, Йосипом Міляном - єпископом-помічником Київської архієпархії УГКЦ та Григорієм Рогацьким – настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці міста Вінниці.


Під час зустрічі Блаженніший Святослав Шевчук, предстоятель Української греко-католицької церкви, верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський подякував керівникам міста та області за те, що підтримали такий проєкт - встановлення першого в Україні пам'ятника Блаженнішому Любомиру Гузару.

«Ми прийшли до вас з нагоди дуже знаменної події – відкриваємо перший в історії пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Тому хочу подякувати вам та громаді Вінниці і висловити свою повагу за те, що сприяли у реалізації нашої ідеї. За те, що справді ми можемо вшанувати великого українця і патріота. У Вінниці був тиждень Блаженнішого Любомира Гузара. Проходили культурні, інтелектуальні, мистецькі заходи. Я думаю, що ми ще не раз до вас завітаємо і гарні ідеї разом зможемо втілити в життя»

 - зазначив Блаженніший Святослав Шевчук.

«Ми завжди готові підтримати гарні ідеї вінничан. І я за те, щоб облаштувати поруч з пам'ятником Любомиру Гузару сквер на його честь – впорядкувати прилеглу територію, де можна буде присісти, подумати, перепочити, подалі від міської метушні. Це буде своєрідним продовженням нашого спільного проєкту, і важливо, що релігійна громада готова відповідально до цього поставитися і допомагати доглядати за сквером»

- каже очільник міста Сергій Моргунов.

Предстоятель Української греко-католицької церкви розповів, що мають ще одну гарну ідею - у рамках скверу створити «Алею думок». Міський голова Сергій Моргунов підтримав таку ініціативу. Головне – спільно визначити концепцію майбутнього простору.
Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що Вінниця завжди була і залишається першопрохідцем у багатьох гарних справах.

«Взагалі Вінниця і Вінниччина багатоконфесійні, але всі знаходять між собою лад. І зовсім не дивно, що перший пам'ятник не тільки в Україні, а й світі Блаженнішому Любомиру Гузару з'явився у Вінниці. І сподіваюся, що це буде гарний початок для України»

- сказав Вячеслав Соколовий.


Теги: церкви

Переглядів: 2941
Поширень: 0

Останні новини