У Вінниці відбулася акція на підтримку веганства

Вчора, третього жовтня, у Вінниці пройшла акція на підтримку веганства "Відкрий очі". 

Про це повідомляє Суспільне.

Мета акції - показати людям те, що відбувається з тваринами в різних індустріях, а також поширити веганство між суспільством.

"Ми показуємо на нашій акції перформанс. Ми транслюємо зйомки з виробництва м'ясо-молочної індустрії, показуємо, як відбувається видобуток того, що ми їмо на тарілках щодня. Ми показуємо жорстокі кадри, відзняті активістами, які є розслідуваннями"

 — каже Олександр Дяченко - активіст зоозахисної організації “Кожна тварина”

Акція пройшла на Європейській площі. Більше десятка зоозахисників взяли у ній участь. Перформанс полягав у тому, що біля чорного куба стояли четверо людей із зав'язаними очима, тримали чорну табличку із написом "Правда" та показували відео, на яких кадри зі скотобоєнь та ферм.

Олександр Дяченко каже, що зав'язані очі в учасників акції символізують, що світ та суспільство заплющують очі на те, що відбувається з тваринами усередині м'ясо-молочної індустрії.

"У ХХІ столітті немає потреби вбивати тварин заради нашого існування, коли ми всім забезпечені, коли в нас ера технологій. Ми всім забезпечені. Всі вітаміни та нутрієнти ми можемо отримувати з рослинного харчування при правильному їх балансі"

— розповідає Олександр Дяченко.

"Це таке — що воно нікому не треба. Усі хочуть щось хорошого поїсти. І м'ясо треба їсти. Для чого тоді м'ясо?"

— каже чоловік, який працює неподалік місця проведення акції.

"У кожного своя місія і ціль. Кожен вибирає собі: хтось через здоров'я не може м'яса їсти, а хтось має соціальну позицію таку, що не хоче їсти м'ясо, бо жаліє тварин. Мені теж шкода курку домашню забити, але покуштувати її — непроти"

 — каже вінничанка Наталя Безсмертна.

Тим, хто зупинявся та цікавився акцією, зоозахисники розповідали про веганство як про спосіб життя, а також про те, як безпечно на нього перейти.


Теги: акції

Переглядів: 3072
Поширень: 0

Останні новини