Богдан Струтинський та Рей Браун-молодший: хто ще снідав з Вінничанами у рамках Джаз-фесту?

Ранок першої суботи жовтня для учасників VINNYTSIA JAZZFEST розпочався з «Джазових сніданків». Це культурно-освітній проєкт «Джазової Не Школи» та креативних музичних коворкінг-зустрічей зі світовими зірками джазу, який четвертий рік поспіль проходить у Вінниці у дні проведення Міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST.

Сьогодні у ресторані Mont Blanc учасники мали змогу поспілкуватись з відомими джазовими виконавцями України, Польщі та США.



Першим на сцену вийшов Богдан Струтинський. Український театральний режисер, педагог та продюсер, директор — художній керівник Київського національного академічного театру оперети, голова Національної спілки театральних діячів України. Він розповів багато цікавих речей про своє життя, дав відповіді на всі запитання слухачів, а ще провів невеликий майстер-клас.



Після нього на сцені з’явились чарівні представниці O.N.E. Quintet, двоє дівчат з Польщі зіграли невелику композицію та розповіли свої секрети успіху.

До сніданку приєднався й Рей Браун-молодший. Жива легенда, єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна!



«Про Україну я пам’ятав навіть за океаном. Я обіцяв повернутись, як бачите, я тут!»

- сказав Рей.



Одночасно з ним на сцені перебував його друг – Олексій Петухов. Представник одеської джазової школи, один із лідерів джазового товариства Одеси, талановитий аранжувальник, композитор, продюсер і справжній романтик сучасного джазового фортепіано.



«Завдяки унікальному формату проєкту руйнуються бар'єри й стереотипи між публікою та артистами. Кожен учасник отримує можливість вільного творчого самовираження та самореалізації, знаходить відповіді на важливі для себе запитання і, спілкуючись у неформальній атмосфері із відомими музикантами, починає сам розвиватися та досягати успіху.»

- повідомляють організатори.

У неділю, 3 жовтня на сніданок завітають Dana Vynnytska & Shockolad (Україна - Польща), Олексій Коган (Україна), Лаура Марті (Україна), Володимир Камінський (Україна).

Участь у проєкті «Джазові сніданки» – безкоштовна. За попередньою реєстрацією на офіційному сайті проєкту snidanky.jazz.vn.ua.



Переглядів: 3522
Поширень: 0

Останні новини