Вінницька міськрада повідомила про готовність до роботи в осінньо-зимовий період

У Вінниці до опалювального сезону провели комплекс робіт, завдяки ним вінничани отримуватимуть якісні послуги з теплопостачання.

Про це повідомила Вінницька міська рада.

Відремонтували більше 200 кілометрів теплових мереж та 400 індивідуальних теплових пунктів.Провели ремонт котелень, замінили водопровідні та каналізаційні мережі. Зараз теплопостачальні підприємства спільно з управляючими компаніями проводять заповнення систем опалення житлових будинків, ці роботи виконані вже більш ніж на 90 %.

Сьогодні, 30 вересня, під час засідання виконавчого комітету, директор департаменту міського господарства міської ради Віталій Місецький розповів про готовність житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та установ до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022рр. 

Працівники комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» провели поточний ремонт 177 км теплових мереж, 66 центральних та 398 індивідуальних теплових пунктів, а це – 100% запланованих робіт. Також зробили  капітальний ремонт 4-х котлів на котельнях та поточний ремонт майже 1500 теплових камер , провели ремонтні роботи по підвищенню надійності 45 котелень. Зробили реконструкцію теплових мереж з застосуванням попередньо-ізольованих труб (ПІТ) протяжністю 3,6 км, що складає 90% від запланованого. 

Обіцяють, що до початку опалювального сезону роботи будуть завершені в повному обсязі. Реконструкцію теплових мереж проводили на вулицях: Героїв Крут, Гоголя, Келецькій, Київській, Писарєва, Василя Порика, та інших.

Працівники КП «Вінницяоблтеплоенерго» виконали поточний ремонт 13 котелень, семи центральних та двох індивідуальних теплових пунктів. Також зроблено поточний ремонт 25,2 км теплових мереж та 91 теплової камери. Для безперебійного забезпечення споживачів природним газом спеціалісти підприємства «Вінницягаз» провели комплексне обслуговування 680 км газових мереж, що складає 100% від запланованого.

Проводились роботи і з підготовки житлового фонду до зимового періоду. В тому числі, на умовах співфінансування, виконано ремонт міжпанельних стиків, віконних прорізів, інженерних мереж, ремонт систем електрозабезпечення. Також капітально відремонтували 15 прибудинкових територій із застосуванням комплексного підходу, саме із попередньою заміною аварійних ділянок інженерних мереж, в тому числі 1,5 км мереж водопроводу і каналізації та 0,5 км мереж теплопостачання.

По поточному ремонту житлового фонду управляючими компаніями житлових будинків виконано ремонт 28 415 м2 м'яких і шиферних покрівель, ремонт та заміну 15 570 м інженерних мереж, ремонт та заміну 5 547 м каналізаційних мереж.

Управляючі компанії провели підготовку спецтехніки до роботи в зимовий період та заготовлено 550 тонн відсіву і 111 тонн солі.

Нині теплопостачальними підприємствами спільно з управляючими компаніями проводиться заповнення систем опалення житлових будинків. Станом на 28 вересня заповнено 838 будинків, що складає - 91%. Роботи планують завершити до 2 жовтня. В цілому житлові будинки технічно готові до опалювального сезону.

«Цей опалювальний період точно буде непростим у зв'язку з ціною на газ та пандемією, і до цього потрібно віднестись дуже серйозно. Добре, що ще тримається плюсова температура, але якщо буде потреба – ми  будемо вмикати опалення в школах, садочках  та лікарнях. А в житлових будинках більше ніж на 90% системи уже заповнені водою»

 - прокоментував заступник міського голови Микола Форманюк.


Підготовлена для роботи в зимовий період спеціалізована техніка в кількості 122 одиниці. В цілому житлово-комунальне, енергетичне господарства готові до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022рр.



Переглядів: 3560
Поширень: 3

Останні новини