Вінничанин пропонує створити станцію сортування сміття

Вінничанин Дмитро Кошевець створив петицію, в якій запропонував створити сміттєсортувальну станцію. 

Дмитра хвилює те, що з кожним днем накопичується все більше і більше сміття, яке можна повторно переробляти або утилізувати без шкоди для довкілля. 

“Наразі в нашому місці присутні так звані “пункти прийому вторинної сировини”, але більшість з них орієнтовані на великі партії склотари або ж там настільки брудно, що бажання ще раз прийти туди одразу відпадає. Такі “точки” більше орієнтовані на безпритульних, які приносять склотару з сміттєвих баків і запах в цих приміщеннях стоїть відповідний. Зараз правильне сортування сміття тримається на благодійних організаціях, які працюють в 0, існуюючи за кошти від благодійних внесків. Правильне сортування – це пункти, де приймають чисте і сухе паковання, розподілене за різними фракціями, і після накопичення достатньої кількості відправляють на завод виробника для повторної переробки, неліквідні пластики – на спалювання, небезпечні відходи (батарейки, лампочки, шини) – на безпечну утилізацію. Прикладом такої організації є NoWaste, яка, на жаль, має лише один філіал в Києві, але за рахунок соціальних медіа і правильного підходу вони чудово справляються зі своєю місією.”

- пише автор звернення. 
 
Дмитро також пише, що для закріплення звання найкомфортнішого міста потрібно виділити кошти з бюджету на існування такої станції сортування. Наступним кроком має стати закріплення норм сортування на рівні законів, та поступове зменшення кількості несортованих відходів, які осідають на сміттєзвалищах. Важливим пунктом є те, щоб сортування було не тільки на папері, коли після сортування сміття вантажать в одну машину і вивозять на полігон, а з подальною переробкою і спалюванням. Давайте зробимо наступний крок на шляху до чистого довкілля! 

Зараз петиція зібрала 17 підписів з 350-ти потрібних. Підтримати можна тут.



Переглядів: 2743
Поширень: 0

Останні новини