Як пройде цьогорічний «Бюджет громадських ініціатив»

Днями пройшло друге засідання Експертної групи конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської територіальної громади».


Про це повідомляє Вінницька міська рада.


Представники виконавчих органів міської ради та громадськості визначили проєкти, які цього року будуть брати участь у голосуванні. Також розказали про те, як вінничани зможуть підтримати той чи інший проєкт. Зокрема: у пунктах голосування – це у Прозорих офісах та бібліотеках, будуть розміщені пост-термінали, за допомогою, яких мешканці громади, що мають персональну картку вінничанина зможуть підтримати проєкти, які їм сподобалися.
На голосування винесли 47 ініціатив.


«Хочу подякувати вінничанам, які активно долучаються до конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» та змінюють Вінницю на краще. Сподіваюся, що цьогоріч, активність вінничан під час голосування буде вищою. Як результат, після остаточного засідання Експертної групи, з урахуванням розглянутих оцінок проєктів «Бюджету громадських ініціатив» на голосування виноситься 48 проєктів: 32 великих та 16 малих. На території міста Вінниці: 25 великих та 11 малих, а на території старостинських округів: 7 – великих та 5 – малих. Голосування за проєкти триватиме протягом 15 днів з 1 по 15 жовтня. Упродовж вересня автори самостійно організовують інформаційні заходи з метою роз'яснення переваг своїх ініціатив»

- сказав заступник міського голови Андрій Очеретний.


Охочі можуть проголосувати за чотири різні проєкти - два великих та два малих.
Цього року, вінничани зможуть підтримати проєкти в пунктах голосування - у Прозорих офісах та бібліотеках територіальної громади, під час відвідування яких, потрібно дотримуватися усіх санітарно-епідемічних правил. Проголосувати можна також через всеукраїнську платформу Е-Dем «Громадський бюджет-Вінниця».
Для того, щоб залучити більше громадян розробили процедуру, яка допоможе кожному мешканцю Вінницької міської ТГ проголосувати за проєкти, використавши картку вінничанина.


«Ми на усіх локаціях поставимо пост-термінали. Вже розробили програмне забезпечення. Проголосувати за той чи інший проєкт досить просто. Потрібно обрати проєкт, який ви хочете підтримати і прикласти до термінала картку вінничанина. Таким чином голос буде зараховано, інформацію будемо передавати відповідно до усіх протоколів. Картка спростить процедуру голосування»

- додала директорка КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.



Переглядів: 2560
Поширень: 0

Останні новини