Чому опалювальний сезон під загрозою зриву?

Опалювальний сезон офіційно мав би початись 15 жовтня, та частина клієнтів ТОВ “Вінницягаз Збут” не розрахувались за газ, спожитий в минулих роках.

Вінницягаз Збут повідомляє, що станом на 1.09.2021 борги населення складають 98 мільйонів гривень.

«Майже чверть загальної суми, а це близько 25 млн грн, боргують побутові клієнти ТОВ «Вінницягаз Збут», які отримують субсидію. І вони можуть її втратити. Бо згідно із Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), то він може залишитися без державної допомоги»

– зауважує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

А ще неплатники ризикують залишитись взагалі без газу.

«Ситуація із простроченими платежами негативно впливає як на роботу підприємства, так і на підготовку до нового опалювального сезону. Саме тому, ми  спонукаємо наших клієнтів вчасно розраховуватися за блакитне паливо. Це потрібно робити щомісяця до 25 числа. Оплачувати рахунки за газ можна дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот»

 – коментує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Для зменшення сум у платіжках під час опалювального сезону ТОВ «Вінницягаз Збут» пропонує  скористатись тарифом «Твій газ Рівномірний платіж». До нього можна приєднатись до 30 вересня. Ця пропозиція  дозволяє до кінця опалювального сезону платити за газ однакові суми та не перейматися передачею показань лічильника. Рівномірний платіж дозволяє розподілити навантаження на сімейний бюджет, щоб уникнути великих сум у платіжках під час найхолодніших місяців.



Переглядів: 3055
Поширень: 0

Останні новини