Новим карантинним нормам - бути!

Кабінет Міністрів України все ж ухвалив зміни до постанови № 1236, про які ми писали раніше. Вони встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Зімни наберуть чинності через 7 днів з моменту публікації.

Про це повідомляє МОЗ.

“Запропоновані нами зміни - це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. Ми говоримо про те, що сьогодні є можливість вакцинуватися та бути захищеним у кожного, наявної вакцини для цього достатньо. Додатково в нас чітко визначені щотижневі кількості поставок вакцин до кінця цього року. Ми дозволили навіть вибирати, якою вакциною щепитися, чого немає у більшості країн”

- зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат буде двох типів: “жовтий” та “зелений” та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тесту (діє 72 години) або одужання від коронавірусу.

Тепер, якщо введуть жовтий рівень епідемічної небезпеки, то вимоги до роботи навчальних закладів будуть простіші. Вони працюватимуть за наявності 80% працівників з “жовтими” або “зеленими” сертифікатами.

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Якщо ж введуть червоний рівень епідемічної небезпеки, заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів “зеленого” COVID-сертифікату.

Також якщо особа перетинає кордон України і має “жовтий” або “зелений” сертифікат, то може не проходити самоізоляцію.

Важливо! COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.



Переглядів: 2896
Поширень: 3

Останні новини