Заборгованість 132 млн грн, але опалення буде вчасно

Новий опалювальний сезон почнеться вчасно. У вінничан за тепло та гарячу воду заборгованість 132 млн грн. Сума боргу накопичена станом на серпень місяць.

Про це повідомляє пресслужба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

В Україні діє єдиний реєстр боржників. До нього можуть потрапити ті хто не оплачує рахунки централізованого опалення та постачання гарячої води. Якщо ігнорувати платіжки, та не оплачувати послуги, підприємство працює з такими боржниками в судовому порядку. Після прийняття рішення суду на користь підприємства, справа переходить у державну виконавчу службу, звідти дані про борг споживача автоматично потрапляють в Єдиний реєстр боржників.

Якщо немає можливості оплатити одразу ввесь борг, його можна реструктурувати. Основна умова - погасити одразу 50% боргу, а уже решту можна віддати частинами за визначеним терміном.Крім цього, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування.

Нагадаємо, з 20 серпня 2021 року згідно з Законом України №1657-IX, в Україні офіційно знято мораторій на відключення населення за заборгованість з оплати вартості комунальних послуг, яка передбачалася законодавством щодо умов адаптивного карантину.



Переглядів: 2403
Поширень: 0

Останні новини