На сесії мер Моргунов підняв питання про важливість імунізації депутатів

Наприкінці 11 сесії 8 скликання мер Вінниці Сергій Моргунов підняв та вивів на голосування питання кількості вакцинованих серед присутніх депутатів. Голосували двічі: ті, хто отримав повний курс вакцини й ті, хто щепився тільки раз. Результати показали, що повний курс вакцинації отримали 29 депутатів. Одну дозу вакцини отримали шестеро з 50 присутніх в залі. Мер зазначив, що відповідальність з точки зору депутатів мала б бути кращою.


«Весь світ активно вакцинується. Фахівці говорять про те, що при досягненні 60% рівня вакцинації можна мати колективний імунітет. Якщо ми говоримо про місто Вінниця, то статистика наступна. У Вінниці проживає 389 тисяч мешканців, всього було щеплено 96557. Першу дозу отримали 58733, а друге щеплення 37824. Якщо говорити про все населення територіальної громади то немає навіть 10%.»


Сергій Моргунов нагадав про жорсткі обмеження у період локдаунів на початках 2020 і 2021 років. Зауважив і те, що якість освіти суттєво погіршилася через онлайн-навчання.


«Працівники міської ради, в першу чергу депутати і виконавчий комітет своїм власним прикладом повинні заохочувати вінничан імунізуватися. Бо тільки спільними зусиллями ми зможемо вберегти Вінницю від «червоної зони», – каже мер міста.



Переглядів: 2257
Поширень: 0

Останні новини