На Майдані Незалежності у Вінниці відсвяткували головне свято України

Сьогодні, 24 серпня, в Україні відзначають головне свято держави - День Незалежності. Гучні святкування з цього приводу було влаштовано у самому серці Вінниці.

Про це повідомляє видання "Це Вінниця, Друже".

Святкова програма розпочалась близько 15:00. Своїм виступом запалили сцену вихованці ансамблю народного танцю "Барвінок". Коли відвідувачі насолодились першою частиною виступу талановитого юнацтва, до мікрофона вийшов мер Вінниці Сергій Моргунов.

"Я щиро вітаю усіх з Днем народження нашої рідної країни. Українці здобували свою незалежність впродовж багатьох століть. Вчора на Замковій горі ми підняли найбільший прапор України у Вінницькій області. Саме синьо-жовтий стяг є символом гордості, мужності і незалежності усіх українців. Сьогодні нам, як державі, 30 років. Від нас з вами залежить, наскільки ми збережемо незалежність України для наступних поколінь, мову, культуру, національну ідентичність, історію, національні символи. Від нас з вами залежить, якою буде Україна через десять, двадцять років. Бажаю кожному з нас пишатися своєю країною, бути патріотами своєї рідної землі. Кожній родині і всій нашій Україні – Божого захисту і великих успіхів! З Днем Незалежності і Слава Україні,"

- промовив політик.

Потім було проведено церемонію нагородження Почесними грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також грошовими преміями кращих працівників різних галузей. Свої відзнаки отримали працівники, культури, лікарі, військовослужбовці та інші.

Цікавинками та активностями було зайнято весь Майдан Незалежності. Зокрема відвідувачі змогли насолодитись художніми виставками, історичними реконструкціями, подивитись на представлені елементи народного вбрання та побуту.

А безліч дітей різного віку займали свій час різноманітними майстер-класами. Охочих навчали працювати з глиною, бісером та робити ляльки-мотанки та іншим ремеслам.

Також була змога зробити пам'ятні фото з реконструкторами у одностроях українського війська різних часів, або в сільському антуражі.

Зі сцени ж продовжили виступати народні аматорські колективи громади, хор, оркестр та спеціально запрошені гурти.


Переглядів: 2376
Поширень: 1

Останні новини