Уздовж вінницької малої річки Дьогтянець влаштують експедицію  

На вихідних у Вінниці пройде міська експедиція вздовж малої річки Дьогтянець. Протягом пішої прогулянки буде досліджено шлях від озера Миру до парку Дружби народів. 

Про це пише видання “Vежа”. 

Організатори заходу вважають, що ця експедиція може зацікавити тих містян, хто переймається розвитком міста, малими річками та природними просторами. Дослідницька прогулянка відбудеться у неділю, першого серпня. Початок о 10 годині поблизу озера Миру, що на перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе. Орієнтовна тривалість експедиції — 6 годин. 

– Запрошуємо мешканок та мешканців міста Вінниця на прогулянку дикими стежками та непролазними хащами, що надійно заховані між густонаселених районів. Наприкінці шляху на вас чекатиме рефлексійна сесія, де ми обговоримо побачене та зафіксуємо знахідки на карті. Приєднуйтесь — малі річки та хащі чекають на те, щоб ви їх побачили, — йдеться в анонсі. 

Програма заходу:  

– 10:00 — початок біля озера Миру; 

– 10:00-12:00 — дослідження річки на проміжку між Хмельницьким шосе до вул. Келецька; 

– 12:00-12:40 — перерва; 

– 12:40-15:00 — дослідження річок на проміжку між вул. Келецька та парком Дружби народів; 

– 15:00-16:00 — обід та рефлексія. 

Організатори попереджають, що на шляху буде болото, висока трава, незручні схили та засмічені території, а тому варто бути в закритому одязі та зручному взутті: “Ми завітаємо в саме серце міського біорізноманіття, тому убезпечте себе від комашок, кліщів, комарів тощо“. 

Також радять не брати з собою велосипед або інші предмети, що ускладнюватимуть пересування хащами, однак не зайвим буде подбати про воду та перекус. 

Кількість учасників експедиції обмежена, зареєструватися на експедицію можна за ЦИМ посиланням



Переглядів: 2945
Поширень: 3

Останні новини