Делегація з Чернівців переймає у Вінниці досвід роботи соцслужб 

Вінницю відвідала делегація з чернівецького муніципалітету. Фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та Департаменту соціальної політики ділились з колегами досвідом у сфері надання соціальних послуг відповідно нового законодавства та нових форм документів. 

Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради. 

«Ми ділилися досвідом з колегами із Чернівців. У процесі зустрічі обговорили різні питання. Зокрема, спілкувалися про взаємодію з усіма суб’єктами соціальної роботи, які задіяні у наданні соціальних послуг мешканцям територіальної громади. Зокрема – це і органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, громадські організації. Також говорили про залучення потенціалу територіальної громади до проведення соціальної роботи з сім’ями. Ми завжди готові до співпраці з колегами: як переймати кращі напрацювання, так і ділитися власним досвідом», - зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.   

Чернівецькі службовці відвідали Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства, де була продемонстрована робота мобільної бригади, соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Також їх ознайомили із діяльністю кризових  кімнат, в яких можуть перебувати певний час жінки та діти, які постраждали від домашнього насильства. 

«У вінницьких колег нам є чому повчитися. Нам сподобалось усе без винятку. Та в першу чергу те, як працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, яка має службовий автомобіль. У нас на жаль у такої бригади його немає. Та й робота центру соціально-психологічної допомоги у вас на висоті. Ви близькі до людей. Все, що ми побачили у Вінниці, будемо реалізовувати у себе в Чернівцях, аби з часом наздогнати вас. Головне те, що ви відкриті до спілкування», - зазначила заступниця директора Чернівецького міського центру соціальних служб Ольга Світла. 


Переглядів: 1764
Поширень: 0

Останні новини