У одній із вінницьких шкіл проведуть комплексний ремонт

У Вінниці у гімназії №23, що на Космонавтів, 32, планують зміцнити фундамент, відремонтувати покрівлю, замінити вікна та двері на енергозберігаючі, утеплити цоколь та фасад. Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Серій Моргунов.

Міський голова зазначив, що було прийнято рішення модернізувати заклад комплексно. «Плануємо не просто утеплити заклад, щоб всередині стало комфортніше, а енергоносіїв споживалось менше. Стара будівля потребує підсилення, адже дає усадку. Не витримує випробування часом і зношений дах. Школа була збудована майже півстоліття тому за рекордно короткий час - 9 мiсяцiв. Це, вочевидь, і стало причиною конструктивних недоліків», – каже Сергій Моргунов. 

Після ремонту будівля школи відповідатиме сучасним нормам доступності. 

«Важливо, що місто продовжує програму термомодернізації шкіл та садочків, незважаючи на не, що COVID негативно вплинув і на плани з реконструкції. Ми розпочали цю системну роботу у 2014 році. Вже кожен третій заклад освіти у Вінниці утеплений. Але є ще над чим працювати – як у місті, так і у громадах старостинських округів. Маленькі вінничани мають вчитися з комфортом», – зазначив Сергій Моргунов.


Теги: школи

Переглядів: 1928
Поширень: 1

Останні новини