За минулу добу рятувальники області 5 разів гасили пожежі сухої трави

За добу 15 липня рятувальники Вінницької області 5 разів виїжджали на гасіння пожеж сухої рослинності. Полум’ям знищено майже 7 гектарів сухої трави. Зокрема на ліквідацію пожеж в екосистемах виїжджали тиврівські, калинівські, тульчинські, липовецькі та тростянецькі рятувальники.

За інформацією пресслужби ДСНС у Вінницькій області, до ліквідації цих пожеж від ДСНС залучалося 25 чоловік особового складу та 6 одиниць спецтехніки.

Ймовірна причина загоряння – необережність з вогнем. 

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожеж в природних екосистемах. Перш за все, не варто випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Спалювання сухостою може спричинити руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню.

Під час відпочинку на природі необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.


Теги: пожежа

Переглядів: 2071
Поширень: 0

Останні новини