Катаракта - "запустити" та осліпнути чи ні? Як та де лікуватись у Вінниці, щоб врятувати зір?

Вінничани, на жаль, часто страждають від катаракти – помутніння кристалика, а інколи, запускаючи ситуацію, навіть сліпнуть.

Це захворювання органів зору зазвичай розвивається у людей старше 50-ти років, кришталик втрачає свою прозорість і деформується. Через це зір стає розпливчастим, наче дивишся через мокре скло, а при запущених стадіях патології, зір може зникнути взагалі.

На щастя, катаракта легко усувається за допомогою нескладного хірургічного втручання і чим раніше буде діагностовано захворювання, тим краще для пацієнта.

Професійні офтальмологи лікувально-діагностичного центру "Меділюкс" допоможуть вінничанам зберегти зір. Завдяки інноваційному обладнанню, будь-які патології органів зору будуть виявленні на ранніх стадіях.

На які симптоми варто звернути увагу й одразу звернутись до офтальмолога?

Катаракта – захворювання з прогресуючим характером і перша стадія, зазвичай, протікає малопомітно. Тому людина може довгий час навіть не здогадуватися про хворобу. Однак навіть на початковій стадії, хвороба періодично сигналізує «мушками» перед очима або пеленою, а лампи освітлення, наприклад, можуть двоїтись. Ці симптоми виникають раптово й можуть тривати лише кілька секунд, після чого, так само раптово вони зникають.

Помітною катаракта стане тільки на наступній стадії погіршення. Якщо на цьому етапі хворобу вдалося діагностувати, можна призупинити процес її розвитку за допомогою препаратів, які пропише офтальмолог. Якість зору буде достатньою, а тому можна буде обійтись без оперативного втручання.

Якщо ж ви помітили суттєве погіршення зору, кришталик став сіро-білим, перед очима виринає туман, то найймовірніше ви пропустили початкову стадію і ваша катаракта прогресує. На цьому періоді симптоматика стає тривалою й суттєво псує якість життя. Виправляти ситуацію доведеться уже за допомогою операції. Консервативним лікуванням тут уже не допоможеш.

Ще симптоми помутніння кристалика:

В очах періодично без вагомої на те причини починає двоїтися; Нечітка картинка, розпливчаті образи, скорегувати які не може навіть спеціальна оптика; Періодичні відблиски, в очах щось спалахує; Відчувається дискомфорт в нічний час доби і очі відчувають чутливість до світла; Всі предмети перестають бути яскравими і насиченими; Зір раптом покращився, таке буває, якщо до цього хворий постійно ходив в окулярах, але важливо відзначити, що поліпшення зору тимчасове.

Якщо ви помітили у себе хоча б один симптом із вищеперерахованих, варто негайно звернутись до професійного офтальмолога для якісної діагностики.

Ускладнюють ситуацію та пришвидшують прогрес захворювання куріння, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, бронхіт та бронхіальна астма.

Хоча в зоні ризику люди старше п'ятдесяти років, перевіряти зір у офтальмолога потрібно щороку вже після сорока років - в цьому віці може початися порушення обміну речовин в оці.

Народними методами катаракту не вилікувати!

Важливо розуміти, що єдиний метод врятувати зір й позбутись катаракти – операція. Якщо ви виявили це захворювання на початковій стадії, як вже було сказано, ситуації можна буде зарадити консервативних лікуванням – медичними препаратами.

Призупинити чи повернути назад перебіг хвороби не можливо (!) жодними народними методами лікування. Скільки б вітамінів, природних чи штучних, ви не з’їли, ситуацію це не покращить. А якщо ви дослухаєтесь порад інтернету й будете закрапувати собі очі соком алое, чорної смородини, обліпихи та ін., ви ще й можете неабияк нашкодити.

Їсти побільше зелених овочів та фруктів, риби – дійсно корисно для зору, але не на стадії, коли вже почав псуватись та мутніти кришталик ока.

Якщо ви підозрюєте розвиток катаракти або перебуваєте в групі ризику, обов'язково відвідайте офтальмолога. Навіть якщо ознак немає, але вам більше сорока років – перевіряйте зір у лікаря раз на рік, щоб помітити порушення в роботі очі і почати лікування вчасно. Важливо також попіклуватись про своїх батьків, які часто можуть терпіти дискомфорт у очах або займатись самолікуванням.

У лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» можна пройти обстеження на апараті Triton – одному з кращих на сьогоднішній день.


Переглядів: 4575
Поширень: 13

Останні новини