Будівництво нової дороги, спортивний майданчик та агрохаб: які рішення прийняли на сесії Вінницької міськради 

Сьогодні, 25 червня, під час чергової сесії депутати міської ради проголосували за ряд рішень, які стосуються розвитку Вінницької міської територіальної громади. 

У міськраді виділили 1,5 млн грн на облаштування приміщення для майбутнього агрохабу. Також ухвалили рішення, які стосуються розвитку приєднаних громад. Це ремонт доріг, створення Вінницько-Хутірської дитячої школи мистецтв та соціальний захист. 

Облаштувати агрохаб мають на базі Вінницького національного аграрного університету.  

Агрохаб – це одна з ініціатив рамках спільного проекту, який реалізується Вінницею у співпраці із містом Діжон та Міністерством закордонних справ Франції, - йдеться на сайті Вінницької міської ради.  

«Сьогодні весь світ розуміє, що є великі загрози мати дефіцит продуктів харчування у майбутньому. Можливо, зараз це здається нереальним, але наші партнери із міста Діжон достатньо серйозно відносяться до цих викликів. Тому разом з нашими колегами з аграрного університету та Діжоном ми створюємо агрохаб», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.  

Також сесією передбачили кошти на продовження реалізації програми «Безпечне місто». Зокрема, буде придбано 4 комплекси відеоаналітики для розпізнавання номерних знаків автівок, на що виділяється майже 1,5 млн грн, та встановлення під ці потреби додаткового серверного обладнання (на суму в 1,2 млн грн). Інформацію з комплексів відеоаналітики зможе використовувати поліція для оперативного пошуку порушників та розслідування злочинів.   

У змінах та доповненнях до Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік, які підтримали депутати, зокрема реконструкція мережі водопроводу, каналізації і теплопостачання до будинку на вул. Стельмаха,53. Крім того, це декілька нових об’єктів будівництва: спортивного майданчика на вул. Максима Шимка, мережі зовнішнього освітлення на вул. Гагаріна в смт. Десна, дороги на вул. Тимофіївській і автошляхів на приєднаних територіях.   

«Виділяється 300 тисяч гривень на поточний ремонт двох центральних вулиць в селах Писарівка та Щітки. По цих дорогах постійно їздить пасажирський транспорт, і вони мають бути у  належному стані. Ще кошти виділили для будівництва шляху на вул. Тимофіївській. Це вже останній етап забудови мікрорайону, і там має бути розворотне коло, тому потрібно облаштувати ще невелику частину дороги», - зазначив в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.  

Також депутати підтримали створення комунального закладу «Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв», затвердивши його Статут. Донині він був філією Вінницької дитячої школи мистецтв, а тепер стане самостійним. 

«Потенціал школи говорить про те, що це великий заклад,  в якому навчається більше 200 діток, викладацький склад - 25 чоловік. Тут є всі можливості для того, щоб розвивати цей заклад  як самостійну одиницю. Маю надію, що в подальшому так і буде, тим більше якщо врахувати, що громада збільшується. І сам район великий і далі розбудовується. Відповідно зростає попит і навантаження на школи, які найближче знаходяться. Тож це рішення щодо створення нового самостійного навчального закладу буде досить гарним кроком в майбутнє», - зазначив директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.  

Також соціальним працівникам, які працюють на приєднаних територіях (а саме: у селах Вінницькі Хутори, Великі Крушлинці, Малі Крушлинці, Гавришівка, Писарівка, Щітки та Стадниця), куплять шість велосипедів.  

 
 


Переглядів: 3815
Поширень: 8

Останні новини