У Вінниці відкрився салон краси для жінок, які постраждали від насилля 

У Вінниці відкрили соціальне-підприємство естет-студію «Джерело краси в «Монако». Кошти, які надійдуть від діяльності салону, будуть спрямовані на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів, професійних курсів, сприяння у працевлаштуванні жінок, які постраждали від насилля. 

Як ідеться на фейсбук-сторінці студії, ідея створення належить  Вінницькій обласній правозахисній організації «Джерело надії». Реалізація стала можливою завдяки проєкту «Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання насильству за ознакою статі», що реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні за імплементації МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» та фінансової підтримки уряду Великої Британії. 

Згідно зі статистикою, за минулий рік  у області зафіксовано 12 017 звернень від постраждалих осіб. З початку цього року щодо вчинення домашнього насильства звернулася 1961 особа (жінок - 1 767, чоловіків - 192, дітей - 2). Послугами притулку для тимчасового перебування жертв насильства від 2018-го року скористалися понад 100 жінок та 150 дітей. 

«Жінки, котрі зазнали насильства, потребують не лише фізичного захисту, але й інших соціальних послуг, - зазначає Алла Студілко, голова правління ВОПО «Джерело надії». - Кошти, отримані від діяльності соціального підприємства, підуть на організацію навчальних тренінгів, майстер-класів та семінарів, професійних курсів, стажування на робочих місцях, сприяння у працевлаштуванні постраждалих задля посилення їхньої фінансової спроможності і економічної незалежності». 

 


Переглядів: 3274
Поширень: 5

Останні новини