Бердвотчинг по-вінницьки: вінничан запрошують на незвичну екскурсію 

У Вінниці оголосили про нову екскурсію. На інстаграм-сторінці Visit Vinnytsa повідомили, що у Вінниці з’явиться новий вид проведення дозвілля - бердвотчинг.  

Бердвотчинг (від англ. bird + watch) — це любительська орнітологія, хобі, один із видів рекреаційної активності, що включає спостереження та вивчення птахів. Інколи також називають спортивною орнітологією. Спостереження проводяться візуально або за допомогою бінокля чи іншого оптичного пристрою. 

Найбільшу популярність бердвочінг має у Великій Британії і США. Він може мати різні форми активності. Досить популярними є спостереження за птахами на годівничці чи на подвір'ї свого будинку. Для спостережень за птахами бердвочери нерідко здійснюють спеціальні подорожі. Зазвичай їхня мета — побачити якомога більше видів птахів, особливо нових для спостережника. 

Повідомляється, що птахоспоглядання у Вінниці буде у компанії з орнітологинею та гідесою за трьома маршрутами.  

На екскурсії дадуть відповіді на такі питання:   Яка пташка переспівала соловейка?  Чи можна брати в руки пташенят?  Як відрізнити плиску жовтоголову від вивільги?  Хто такі вінницькі білозобі? 
 

Серед переваг такого формату екскурсії: 

йога для мозку і кардіо для тіла  емоційне перезавантаження  повна безпечність в умовах карантину  живі емоції просто неба  новий, незвіданий світ. 

Екскурсії відбудуться: 

12 червня о 9:00 в Лісопарку та о 18:00 на Сабарові.  13 червня о 9:00 на П'ятничанах. 

Теги: екскурсії

Переглядів: 3361
Поширень: 4

Останні новини