Шумить в вухах, болить спина, погана пам’ять: коли варто записатись на прийом до спеціаліста та де знайти професійного невролога у Вінниці?

Всі симптоми і стани, що мають відношення до функції головного або спинного мозку, все, що стосується нервової системи – належить до компетенції невролога.  Це досить широкий спектр захворювань та симптомів: від втрати свідомості, порушення сну, тремора рук та запаморочення, до болі в спині, приступів мігрені, радикуліту та параліча.
Важливо знати, що порушення в роботі центральної нервової системи відбуваються повільно і непомітно. З цієї причини багато людей навіть не підозрюють про серйозну небезпеку розвитку того чи іншого захворювання, наприклад паралічу, психозу або погіршення інтелекту. У літніх людей ризик розвитку різного роду захворювань пов'язаний з нервовою системою зростає в геометричній прогресії. 


Однак дуже часто пацієнтами лікаря-невролога стають молоді вінничани, які мають скарги на головні болі, депресію, шум в вухах, оніміння кінцівок чи на «мурах», які бігають під шкірою.
Отже, коли варто записатись на прийом до невролога?
До симптомів, з якими слід звертатися до лікаря-невролога, відносяться тривожні прояви порушень роботи нервової системи.
Обов'язково варто піти на прийом до спеціаліста, якщо ви відчуваєте:

часті і сильні головні болі; мігрені; порушення сну (безсоння, часті пробудження і т.п.); шум у вухах; відчуття поколювання в кінцівках; скованість рухів чи судоми; м’язова слабкість; порушення координації рухів; приступи паніки та страхів нав’язливі рухи: моргання, тіки.

Невролог діагностує і призначає лікування при захворюваннях характерних для літнього віку: хвороба Альцгеймера, хвороба Паркінсона, деменція (старечу недоумкуватість). Також до сфери діяльності невролога відноситься лікування таких серйозних захворювань, як епілепсія, розсіяний склероз, енцефалопатія. Невролог обстежує та лікує хворих, які перенесли черепно-мозкові травми або хірургічні втручання, що торкнулися нервової системи, а також пацієнтів, які перенесли інсульт.
 

Як проходить консультація невролога?
Консультація у невролога, в першу чергу, полягає в первинному огляді пацієнта і зборі необхідної інформації для складання історії хвороби. Невролог опитує пацієнта, виявляє симптоми неврологічних захворювань та генетичної схильності до їх розвитку. Надалі невролог може призначити додаткові обстеження і аналізи для встановлення діагнозу, які можуть включати як загальний і біохімічний аналіз крові, так і спеціальні дослідження, наприклад, електроенцефалографію, ультразвукову доплерографію судин, магнітно-резонансну томографію (МРТ) та інші необхідні методи діагностики.
 

Де записатись до невролога у Вінниці?
Дуже важливо знайти професійного лікаря-невролога, який не буде перевантажувати вас зайвими діагностиками та дослідженнями.
В лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» працює асистент кафедри нервових хвороб ВНМУ ім. М.Пирогова, висококваліфікований практикуючий лікар з 7-річни стажем Дмитро Фікс.
Тактика терапії для кожного пацієнта підбирається індивідуально за результатами обстеження.

Приймає Дмитро Олександрович Фікс в лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» на вул. М. Литвиненко-Вольгемут, 5.

Записатись на прийом до невролога можна за телефоном: 0 800 33 01 30.



Переглядів: 12141
Поширень: 60

Останні новини