Лікарі, науковці і влада: у Вінниці відбувся форум з кардіології

Учора у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. Пирогова відбувся науковий форум - «Актуальні питання серцево-судинної хірургії  та трансплантології в Україні».  Під час заходу обговорили новації під час лікування пацієнтів з серцево-судинними патологіями, а також необхідність, перші кроки та перспективи розвитку напряму трансплантації у Вінницькій області. 

Участь у науковому форумі взяли академіки, науковці, лікарі,  а також представники влади. Мер міста Сергій Моргунов розповів про започаткування кардіохірургічної допомоги у Вінниці у 2008 році та сучасні перспективи цього напрямку у зв’язку з будівництвом Вінницького регіонального кардіоцентру.

Цей проект реалізовується спільно зі Світовим банком та Вінницькою ОДА при підтримці держави. Також Сергій Моргунов подякував усім медикам за титанічну роботу під час пандемії COVID-19.

«Будь-який напрямок медицини потребує об’єднання зусиль – фахівців, науковців, нашого медичного університету – і,  звичайно, сприяння влади та держави. Адже питання фінансування і створення комфортних умов для лікування людей на будь-якому рівні надання медичної допомоги потребує достатньо серйозних фінансових вливань.  му – гарний знак для

Днями на базі Могилів-Подільської окружної лікарні відкрили сучасний кардіохірургічний і реперфузійний центр. 8 червня, там  провели перше оперативне втручання 68-річному пацієнту, якому зробили стентування ураженої коронарної артерії.   

Учасники форуму також наголосили на важливості розвитку трансплантології в Україні.

Теги: медицина

Переглядів: 2205
Поширень: 0

Останні новини