Вінничанин побив автомобіль предстоятеля церкви московського патріархату 

Невідомий чоловік побив автомобіль митрополита Варсонофія і поламав посох та свічки у Вінниці на Келецькій біля Хрестовоздвиженського храму 5 червня близько 6.00 години ранку. 
Про це повідомили на сторінці Вінницької єпархії УПЦ (МП).


«Вранці 5 червня, перед початком виїзного архієрейського богослужіння в селі Олександрівка Жмеринського району, у місті Вінниця біля Хрестовоздвиженського храму (о 6:00) відбувся напад невідомого чоловіка на автомобіль митрополита Варсонофія. Чоловік пошкодив церковне начиння, архієрейський посох та побив автомобіль. По завершені богослужіння митрополит Варсонофій написав заяву в поліцію.


Як виявилось згодом, цей самий невідомий чоловік, напередодні в п’ятницю, відвідував Хрестовоздвиженський храм і питав у настоятеля «чому Церква займається політикою?», на що отець Миколай відповів, що Українська Православна Церква політикою не займається», - зазначено в повідомленні.


Виданню Вінниця.info інформацію підтвердили у поліції.
«Близько 8 години ранку біля храму люди що служать в церкві, вантажили в автомобіль церковне начиння. До них підійшов чоловік, вихопив в одного із служителів посох і почав бити ним по машині. Митрополита біля авто не було, він служив в Жмеринській громаді.


Близько 16.00 години нападника затримали у Вінниці. Його опитали. Він 1983 року народження, раніше не судимий. Свої дії пояснити не міг. З’ясувалось що чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння.


За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження за ч.2. ст. 296 ККУ. Триває розслідування», - повідомила керівник відділу комунікації поліції Анна Олійник.


Чоловіка, який напав на авто, в цей день шукали і рідні. Вони звернулись за допомогою до правоохоронців. Поки 38-річного вінничанина шукали родичі, той п’яним вештався по місту і «шукав пригод».


Переглядів: 2782
Поширень: 0

Останні новини