МРТ у Вінниці: де можна пройти, як підготуватись та скільки триває обстеження?

Чому МРТ - найбезпечніший метод діагностики, скільки триває обстеження, як підготуватись до нього та чи дозволене МРТ людям з імплантами? 

Даємо відповіді на найпоширеніші запитання вінничан про роботу магнітно-резонансного томографа (МРТ) у Вінниці.

Якісних сучасних магнітно-резонансних томографів, які відповідають усім міжнародним стандартам, в Україні не так-то й багато, адже це відносно новий метод діагностики. Лише декілька приватних центрів можуть похвалитись наявністю потужного, автоматизованого, безпечного апарату з низьким рівнем шуму та багатьма робочими програмами, серед них і вінницький – лікувально-діагностичний центр МЕДІЛЮКС.

Чому діагностика з допомогою МРТ – найточніша і найякісніша?

Магнітно-резонансна томографія  - найінформаційніший неінвазивний метод обстеження. Що це означає? Неінвазивне обстеження – це діагностика без медичного «проникнення»/«вторгнення» в організм пацієнта, апарат не контактує навіть зі шкірою людини. Він обертається навколо пацієнта й робить потрібну кількість знімків, які потім розшифровує лікар-радіолог. 

Зауважимо, що висока інформативність – це не єдиний плюс МРТ. 
Перерахуємо основні переваги магнітно-резонансної томографії:

Комфортна та безболісна діагностика Швидкість Не вимагає специфічної підготовки Підходить для сканування будь-якої області тіла і для виявлення більшості патологій Незамінна в онкології, травматології, нейрохірургії, гепатології Безпечна для здоров’я та не має побічних дій Може проводитись безліч разів протягом життя

Скільки триває обстеження?

В залежності від типу обстеження та його особливостей, діагностика триває в середньому 30-40 хвилин. Наприклад, сканування великої ділянки тіла займає більше часу, в той час, як томографія суглоба триває декілька хвилин. Якщо пацієнт потребує процедури з контрастуванням, час обстеження збільшується.  МРТ в лікувально-діагностичному центрі МЕДІЛЮКС обладнаний технологією “AudioComfort” для зменшення рівня шуму на 97%, це дозволяє пацієнту проходити обстеження максимально комфортно, без зовнішніх подразників для слуху.  До того ж, більшість процедур не потребують положення пацієнта в тунелі цілком.

Чи реально пройти МРТ уві сні?

При бажанні пацієнта та за відсутності протипоказів, лікувально-діагностичний центр МЕДІЛЮКС надає послуги анестезіологічної підтримки. Наркоз триватиме рівно стільки, скільки триває сама процедура. Також, якщо пацієнт має страх, його може супроводжувати близька людина.


Як підготуватись до МРТ?

Все залежить від виду процедури та області обстеження. До прикладу, будь-яке МРТ з контрастом потребує тестів для перевірки реакції на феромагнітну речовину. Дослідження органів черевної порожнини чи органів малого тазу, в більшості випадків потребують підготовки кишечника. Однак, не варто хвилюватись, всі ці деталі будуть додатково проговорені лікарем-рентгенологом.  

Чи дозволене МРТ пацієнтам, що мають зубні імплантати чи тату?
Пацієнт, який має будь-які імпланти, що знаходяться в його тілі, повинен мати видані на них супроводжуючі документи. Саме ці документи чи виписки з назвою імпланту необхідно показати  
лікарю-рентгенологу для перевірки необхідної сумісності з МРТ. Та, зазвичай, стоматологічні імпланти та татуювання з використанням сучасних фарб не являються перепоною для проходження МРТ.

Якщо виникають ще якісь запитання стосовно магнітно-резонансного обстеження у Вінниці, вас можуть детально проконсультувати за телефоном: 0 800 33 01 30 – лікувально-діагностичний центр МЕДІЛЮКС. А на сайті клініки можна дізнатись усю необхідну інформацію щодо технічних характеристик сканера, його можливостей, алгоритму запису на обстеження, прайса та асортименту послуг.


Приймає лікар-радіолог Аліна Данькова .



Переглядів: 7363
Поширень: 28

Останні новини