Швейцарія оцінить, як у Вінниці розпоряджаються фінансуванням 

Вінницька міська територіальна громада за результатами відбору стала одним з учасників підготовчого етапу нового проєкту ElocFin «Ефективне управління місцевими фінансами в Україні», який реалізує Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SEСO) та Посольство Швейцарії в Україні. Про це сьогодні повідомили на сайті міської ради.  


Звіти  PEFA є не лише дороговказом для реформування систем управління місцевими і державними фінансами в багатьох країнах, але й слугують інструментом для мобілізації донорської допомоги для реалізації цих реформ. 


Під час  участі в цьому проєкті буде проведено фінансовий аудит бюджету Вінницької міської територіальної громади, який складатиметься з перевірки обґрунтованості планування надходжень та витрат бюджету громади,  законності та ефективності управління бюджетними коштами, досягнення їх економії та цільового використання. 


Отримані висновки міжнародних експертів допоможуть оцінити поточний стан бюджету громади, відшукати невикористані резерви та можливості залучення додаткових надходжень, сприятимуть прийняттю обґрунтованих рішень щодо  підвищення ефективності і раціональності використання бюджетних коштів, а також розширення прозорості та відкритості  у взаємовідносинах з громадою. 

Нагадаємо, що в березні цього року Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) оприлюднив результати щорічного Рейтингу прозорості міст та регіонів України, лідерами якого стали міста Вінниця, Хмельницький і Сєвєродонецьк, а серед областей перші місця посіли Рівненська, Вінницька, Хмельницька. Ці щорічні дослідження проводяться з 2017 року. Відтоді Вінниця у рейтингу прозорості міст постійно була в трійці лідерів, але цього разу очолила його вперше з показником 99 балів зі 100 можливих. Ініціатива проведення дослідження фінансово підтримується посольством США в Україні та спрямована на підвищення ефективності органів місцевого самоврядування у сфері створення та нагляду за регіональною політикою, моніторингу бюджетів та відкритості місцевої влади.
 
 
 
 


Переглядів: 2170
Поширень: 0

Останні новини