Вінничан запрошують відвідати відкриту майстерню з ткацтва 

Вінничан та гостей міста запрошують на відкриту майстерню з ткацтва від проєкту «Vereta» на цьому тижні. Під час заходу можна буде не лише навчитись ткати на верстатах, дізнатись, як проєкт сприяє ресурсозбереженню та розвиває соціальне підприємництво. 

Відкрита майстерня ткацтва «Vereta» познайомить жителів та гостей міста з традиціями ткацтва та впливом цього ремесла на користь відповідального споживання, вторинного використання речей, ресурсозбереження та соціального підприємництва. 

Захід відбудеться у суботу, 5 червня, на Європейській площі. Як зазначено в анонсі, триватиме відкрита майстерня з 11 до 17 години. 

– Ткацтво на території сучасної України виникло понад 6000 років тому в часи Трипільської культури. Завдяки існуванню ткацького ремесла трипільці могли вдягатись одяг із тканин. До того ж трипільці прикрашали тканини орнаментами та вишивкою. Після трипільців ткацтвом на території сучасної України займались грецькі поселення, скіфи, кіммерійці, народи Київської Русі, Галицько-Волинське князівство… Так і дійшло це ремесло до нас, — зазначають у «Vereta». 

 
 



Переглядів: 3310
Поширень: 0

Останні новини