У Вінницькій області незаконно вирубали дерев на понад 12 мільйонів гривень 

На Вінниччині незаконно вирубали дерева на понад 12,2 мільйона гривень. Претензію, щодо добровільного відшкодування розміру шкоди, пред’явили Службі автомобільних доріг у Вінницькій області. 

Як повідомили у Держекоінспекції у Вінницькій області, незаконну рубку дерев виявили  у 2020 році. Це сталося під час позапланових заходів державного нагляду (контролю) в межах смуги відводу території Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. 

Зазначається, що інспектори виявили низку порушень вимог природоохоронного законодавства, в тому числі й факти незаконної рубки дерев (за дозволом, виписаним з порушенням). У Держекоінспекції повідомили, що це є порушенням ст.ст. 19, 48, 64, 67, 69 Лісового кодексу України. 

– За результатами проведення зазначеного заходу було виявлено понад 513 дерев різних порід та діаметрів вздовж автомобільних шляхів на автодорозі М-21 “Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський”. Загальний розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконної  рубки дерев, становить 12 295 698, 27 грн, – йдеться у повідомленні. 

Відтак, за цим фактом Держекоінспекція у Вінницькій області пред’явила претензію Службі автомобільних доріг у Вінницькій області – щодо добровільного відшкодування розміру шкоди, завданої незаконною рубкою дерев. 

Крім того, повідомляється, що за матеріалами виявлених порушень Управлінням СБУ у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження. 


Переглядів: 3064
Поширень: 0

Останні новини