Флеболог у Вінниці: що, як і кого лікує цей лікар?

Хто такий лікар-флеболог пацієнти найчастіше дізнаються вже на етапі хірургічного втручання для вирішення проблемної ситуації із захворюваннями та патологіями вен.

Відчуття важкості, періодичні болі у ногах, набряки та видимі крізь шкіру вени синього кольору – симптоми захворювання судин, які сьогодні, за статистикою, має кожна третя жінка та кожен п’ятий чоловік.

На жаль, більшість людей просто не звертаються увагу на такі незручності, вважаючи їх тимчасовими або ж, що ще гірше, займаються самолікуванням. Але це не правильна позиція, яка згодом може призвести до серйозних ускладнень, таких як тромбоз, екземи, трофічні виразки та, навіть, інвалідність.

Отже, хто такий лікар-флеболог та що він лікує?

Лікар-флеболог спеціалізується на діагностиці стану вен, розробляє схеми лікування, а також проводить профілактику виникнення різних венозних та лімфатичних патологій.

Звичними для нас словами, лікар-флеболог – це той же судинний хірург. Різниця лише в тому, що флебологи спеціалізуються на варикозі та інших захворюваннях вен нижніх кінцівок.

Найчастіше пацієнтами флеболога стають вагітні жінки та породіллі, люди, що професійно займаються спортом та літні люди, представники «стоячих» професій – вчителі, продавці, кухарі, хірурги та ін.

Однак розвиток цивілізації, урбанізації міст та підвищення рівня комфортності в суспільстві, на жаль, активно сприяє збільшенню статистики таких флебологічних захворювань, як варикоз, купероз, венозна недостатність, розширення судинних сіток, тромбоз, тромбофеліт та ін. серед людей, в незалежності від виду їхньої діяльності, віку, ваги та інших факторів.

У групі ризику також люди, чиї найближчі родичі мають хронічні захворювання вен, адже ця хвороба передається спадково.

Чому необхідно обстежуватись у флеболога, мінімум раз на рік, та як відбувається прийом?

Варикозне розширення вен завжди має прогресуючий характер, тому варто ввести за правило періодично обстежувати свою судинну систему, навіть, якщо, на перший погляд, нічого не хвилює.

Як і з багатьма іншими хворобами, при флебологічних захворюваннях велике значення має своєчасна діагностика. Якщо виявити захворювання вен нижніх кінцівок на ранньому етапі, справитись з ними буде значно простіше.

Що передбачає візит до флеболога?

Коротко розповімо, як відбувається прийом пацієнта лікарем-флебологом в лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» у Вінниці.

Перш за все, лікар знайомиться з анамнезом життя пацієнта (включаючи сімейну історію захворювань) і проведе візуальний огляд. Далі лікар-флеболог проведе ультразвукове обстеження вен  (УЗД вен) та, за необхідності, призначить додаткові обстеження: загальний аналіз крові та сечі, коагулограмую, ЕКГ, дуплексне сканування вен, передопераційну розмітку вен, МРТ або КТ та ін.

Усе це дозволить оцінити якість кровоточу в судинах і визначити характер судинних патологій. З урахуванням результатів обстеження і тяжкості хвороби флеболог призначить необхідні в конкретному випадку методи лікування і подальшої реабілітації.

На щастя, сьогодні флебологія розвивається дуже активно, завдяки чому існує можливість безболісно та ефективно позбутися від неприємної хвороби і повернути ногам здоров'я та привабливість.

В лікувально-діагностичному центрі «Меділюкс» на найвищому рівні попіклуються про ваше здоров’я!

Пам'ятайте: чим раніше буде виявлена проблема з судинами, тим більше шансів позбутися від цієї проблеми в найкоротші терміни, не доводячи до серйозних ускладнень!

Будьте здорові!

Записатися на прийом до лікаря-флеболога в лікувально-діагностичний центр «Меділюкс» можна за телефоном: 0 800 33 01 30.

Прийом проводить кандидат медичних наук, флеболог вищої категорії Олександр Єфимович Татарин.



Переглядів: 7871
Поширень: 13

Останні новини