На створення вінницького технопарку “Кристал” збільшили фінансування на 14 мільйонів гривень 

Сьогодні, 28 травня, під час чергової сесії Вінницької міської ради депутати ухвалили зміни та доповнення до Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2021 рік. Про це повідомляють на сайті міської ради. 

Зокрема, збільшується фінансування проекту по створенню інноваційно-технологічного парку «Кристал» за рахунок субвенції з державного бюджету та виділення додаткових коштів з бюджету громади. Загалом – 14 мільйонів гривень. Також додатково виділяються кошти в розмірі 800 тис грн на будівництво нових мереж водовідведення та нового дитячого майданчика за програмами співфінансування із мешканцями.  

«Важливе рішення, адже тут ми також виділяємо додаткові кошти на інноваційно-технологічний парк «Кристал». Ми розпочнемо цей важливий проект для міста Вінниці, адже тут буде створено в майбутньому не менше тисячі робочих місць. І головне – це буде стартовий майданчик для молодих людей, де у них буде можливість розробки власних стартапів, школа ІТ і багато інших важливих речей для молоді, яка навчається у вищих навчальних закладах», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.   

Уже багато років у Вінниці діє програма співфінансування 70/30, де більшу частину коштів на ті чи інші проекти виділяє місто, а решту додають жителі. Ця програма користується популярністю серед вінничан, які мешкають як в у приватному секторі, так і багатоповерховій забудові. 

Виділені додаткові під час сьогоднішньої сесії 800 тис грн будуть направлені на будівництво нових мереж каналізування по декількох провулках Тропініна. Також буде проведена заміна водогону та мереж каналізації до будинку по Порика,3, реконструкція тепломереж до будинку по вул. Стельмаха,17, а також по вул. Соборній,91. Окрім того, за участі мешканців планується будівництво нового дитячого таспортивного майданчика біля будинку №13 по вул. В. Порика, - йдеться на сайті міської ради.  


Нагадаємо, згідно Концепції розвитку інноваційно-технологічного парку “Кристал” технопарк створюється для того, щоб допомагати бізнесу, місту та громаді реалізувати свій інноваційний потенціал та знаходиться за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21 (переглянути на карті). 

Інноваційно-технологічний парк “Кристал” спрямований на підсилення існуючих та створення нових високотехнологічних та креативних індустрій у Вінниці та Подільському регіоні. Він забезпечуватиме якісну інфраструктуру і сучасний контент для резидентів і відвідувачів. 

Простір екосистеми складає понад 8500 м2, до неї входять: Fab Lab і лабораторії, Центр розвитку підприємництва, ІТ-школа, офіси, конференц-зала, коворкінг, публічні простори та дитячий техноцентр. 

Завданнями інноваційно-технологічного парку “Кристал” є налагодження ефективної співпраці навчальних закладів, установ, бізнесу, влади і громади міста 

З планом створення “”Кристалу можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.  



Переглядів: 3194
Поширень: 4

Останні новини