На базі вінницького політеху створять лабораторію з розвитку транспортної мережі міста  

Як повідомили на сайті міськради, сьогодні, 25 травня, вони підписали відповідний Меморандум. У його рамках місто допоможе університету придбати програмні продукти PTV AG (з їх допомогою моделюватимуть організацію дорожнього руху). 

А університет своєю чергою надаватиме готові проєкти та навчатиме і сертифікуватиме не менше 50 студентів на рік у сфері робіт з транспортного планування з використанням програмних комплексів PTV Vissim. 

Зазначається, що це дасть можливість покращити безпеку дорожнього руху та підвищить пропускну здатність перехресть та деяких ділянок вулиць міста. 

PTV Vissim — програмне забезпечення від компанії PTV Group для імітаційного моделювання дорожнього руху індивідуального та громадського транспорту, перевірки інженерних гіпотез щодо організації дорожнього руху тощо. Воно дозволяє аналізувати пропускну здатність транспортного вузла чи серії вузлів, затримки, швидкість руху та інші параметри — залежно від типу перетину доріг, при зміні схем ОДР, оптимізації роботи світлофорних об’єктів, взаємодії пішоходів і транспортних засобів. 

– Я вважаю, що саме з допомогою науковців колективу ВНТУ ми дійсно маємо саму досконалу систему громадського транспорту в Україні. Звичайно, нічого досконалого на 100% немає, і нам потрібно працювати й надалі в цьому напрямку, – зазначив мер Вінниці Сергій Моргунов. 

 
 


Теги: ВНТУ

Переглядів: 2774
Поширень: 0

Останні новини