Купуй вінницьке: європейці активніше цікавляться вінницькою продукцією

З моменту підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом товари українського походження активніше почали виходити на європейський ринок. Так, митницею з початку року було видано 2445 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн Європейського Союзу. Ця цифра перевищила минулорічний показник на 547 сертифікатів, що говорить про зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Нагадаємо, що сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин.

Найбільше сертифікатів оформлено до Польщі (1174), Німеччини (244), Румунії (178). Серед інших країн партнерів – Австрія, Іспанія, Литва та Нідерланди. Найбільше вінницькі виробники експортують: мед бджолиний, олію соєву, тушки та частини замороженої курчати, яблука, сік яблучний, свіжі та заморожені ягоди, продукти переробки з текстильної давальницької сировини, вироби з деревини, горілка та настоянки, ячмінь пивоварний.

Загалом, з 2014 року митниця видала вже 9313 сертифікатів EUR.1.

Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 11 суб’єктам ЗЕД області.

До відома:

24 січня 2018 р. набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.11.2017 №950 «Про затвердження Порядку заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1». У зв‘язку з цим для отримання сертифіката EUR.1 експортер або його уповноважений представник повинен подати структурному підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката, заповнену заяву разом з декларацією, що підтверджує преференційне походження товарів з України. Отримати консультацію з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1 у Вінницькій митниці можливо за телефоном 66-96-32.



Переглядів: 2204
Поширень: 0

Останні новини