Вінниці вручили Почесну Відзнаку Ради Європи 

Почесну Відзнаку Ради Європи вручили сьогодні, 17 травня, Вінницькому міському голові. На сайті міськради зазначають, що це вже третя премія, яку Парламентська асамблея Ради Європи присудила Вінниці. Нагороду передала Членкиня Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Юлія Овчинникова.  

Почесну Відзнаку Ради Європи присудила Вінниці 2020 року. Традиційно цю високу європейську нагороду вручають під час міських заходів за участі мешканців громади.  Однак у зв’язку з пандемією та карантинними обмеженнями церемонія нагородження відбулася тільки зараз. Цій відзнаці передували Європейський Диплом (2013 р.) та Почесний Прапор (2015 р.), які є першим та другим ступенем премії. 

“Для нас велика честь сьогодні бути присутніми тут і вручити вам високу нагороду, яка є символом в перше чергу того, що місто крокує європейським курсом, імплементує європейські стандарти і підтримує європейські цінності.  Є 13 міст-побратимів з європейських країн, з якими місто Вінниця активно співпрацює”, - зазначила членкиня Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат Юлія Овчинникова.  

Міський голова Сергій Моргунов під час отримання відзнаки зазначив, що йому приємно приймати почесну європейську нагороду для нашого міста.  Фактично ця Відзнака – це передостання сходинка до найголовнішої нагороди Парламентської асамблеї Ради Європи - Призу Європи. 

Довідка: 

Разом з містом Вінницею 19 травня 2020 року підкомітет з питань Призу Європи присвоїв Почесну Відзнаку ще 7 муніципалітетам з Франції, Німеччини, Італії, Сербії, Туреччини. 

Приз Європи заснований в 1955 році Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі для нагородження міст та муніципалітетів за активне просування європейських цінностей. 

Кожне місто чи муніципалітет, які прагнуть отримати Приз Європи, мають послідовно брати участь в конкурсах на наступні нагороди - від найнижчого рівня до найвищого: Європейський Диплом, Почесний Прапор, Почесна Відзнака, Приз Європи. 

Приз Європи можуть отримати міста та муніципалітети, що сповідують європейські цінності, беруть участь у партнерських проектах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організовують європейські заходи, є членами організацій муніципалітетів або місцевих органів влади, а також підтримують ініціативи солідарності. 



Переглядів: 2811
Поширень: 0

Останні новини