У Вінниці визначили переможців конкурсу шкільних проєктів 

Шостого травня в онлайн-режимі відбулося друге засідання Координаційної ради конкурсу «Бюджет шкільних проєктів». Учні-автори проєктів презентували свої ідеї та відповідали на запитання членів Координаційної ради. Загалом у другому етапі конкурсу взяли участь учні з 33 шкіл Вінницької міської територіальної громади. У результаті перемогли вісім великих проєктів та один малий. 

Для оцінки учнівських проєктів сформовано Координаційну раду, до якої увійшло майже 50 осіб. Серед них представники громадських організацій,  структурних підрозділів міської ради, Національний експерт Офісу Ради Європи в Україні та учні з 36-ти закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади. За умовами конкурсу учні оцінювали усі проєкти, окрім того, який стосується їхньої школи. На підставі оцінок членів Координаційної ради складено рейтингову таблицю та визначено проекти-переможці, які  будуть реалізовані у 2021 році, - повідомляють на сайті міськради. 

«На конкурс подано 30 великих проєктів з обсягом фінансування до 300 тис. грн, та чотири малі проєкти – до 100 тис. грн. Загальний бюджет конкурсу 2,5 млн грн. Хочу заначити, що є навіть такі проєкти, які члени координаційної ради запропонували подавати на конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Проєкти-переможці будуть реалізовуватися у 2021 році», - зазначила начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко. 

Відзначимо, конкурс «Бюджет шкільних проєктів» проходить у Вінниці з 2019. У зв'язку з тим, що школярі досить активно долучилися до проєкту, у 2020 році, за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, удвічі збільшили призовий фонд: до 2 мільйонів гривень. А цього року фінансування зросло ще на пів мільйона гривень.   



Переглядів: 3286
Поширень: 0

Останні новини