Підтримка бізнесу, доплата пенсій та земельний сервітут: у Вінниці продовжуть антикризову підтримку 

Цього року вінничани продовжують отримувати пільги в рамках програми антикризової підтримки. Вона реалізується у трьох сферах: економіка, соціальний захист та охорона здоров’я.  У департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради підбили підсумки за перший квартал цього року.  

У першому кварталі цього року щомісяця понад 10,1 тис. вінничан отримували муніципальну доплату до пенсій та виплат різних державних соціальних допомог. Таку підтримку надають тим людям, які отримують пенсію або державну виплату менше 2000 гривень. 

Щоб підтримати бізнес у період карантину, у Вінниці для малого і середнього підприємництва встановили низку податкових пільг. Так, за перший квартал цього року платники єдиного податку І групи були звільнені від сплати єдиного податку за грудень-травень. Такою пільгою скористалися 2553 платника єдиного податку І групи. 

Також, підприємців, які орендували комунальне нерухоме майно і не використовували його під час карантинних заходів, звільнили від орендної плати. Такою пільгою скористалося вісім підприємців.  

Серед пільг – звільнення від нарахування та оплати за договорами про встановлення земельного сервітуту. Йдеться про ті ділянки, які не використовувались упродовж січня через карантинні обмеження. Цією пільгою скористались 10 суб’єктів господарювання. 

Продовжено дію тимчасового механізму часткової компенсації відсотків за кредитами на 2021 рік. Механізм передбачає компенсацію з бюджету громади 50% від сплачених ПДФО та єдиного податку, але не більше суми, яка була нарахована позичальнику за користування кредитом у цьому періоді. Уже 5 суб’єктів підприємницької діяльності отримали компенсацію.  

Також на цей рік було продовжено надання фінансової підтримки для створення нових робочих місць суб’єктами  господарювання Вінницької міської територіальної громади. Підприємці можуть отримувати відшкодування у розмірі 1320 грн за кожного нового працівника. У цьому році таку компенсацію отримали 8 підприємців. 

Нагадаємо, минулого року у Вінниці прийняли муніципальну антикризову Програму для підтримки громади. У березні цього року депутати під час сесії проголосували за те,  щоб дія програми продовжилася і в 2021 році. Серед пріоритетних сфер – економіка, адже пандемія коронавірусу відобразилась і на підприємцях. А також галузь охорони здоров’я та надання щомісячної муніципальної доплати окремим категоріям громадян. 


Переглядів: 2636
Поширень: 0

Останні новини