Понад 13 мільйонів гривень виділили з бюджету вінницької громади на медичну галузь 

Вінницька міська рада сьогодні під час сесії прийняла рішення про спрямування понад 13 мільйонів гривень на підтримку галузі охорони здоров’я.  

Зокрема 11 мільйонів гривень – на виплати муніципальних надбавок медикам, які надають допомогу хворим з COVID-19, а ще 2,1 мільйона – на медикаменти та засоби індивідуального захисту. 

Міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що цього року День Європи у Вінниці офлайн не відзначатиметься, а відтак кошти, які на це передбачались, спрямовуються на медицину. 

– Ми виділяємо додатково кошти на галузь охорони здоров’я у розмірі понад 13 мільйонів гривень, з яких 11 мільйонів – це продовження виплат муніципальних надбавок медикам наших п’яти закладів вторинного рівня. Також 2,1 мільйона направляємо на медикаменти та засоби індивідуального захисту, які, на жаль, не можуть покритися за рахунок коштів НСЗУ. Я нагадаю, що ми дофінансовуємо близько 70% вартості лікарських засобів і засобів індивідуального захисту, – зазначив мер. 

Сергій Моргунов також  звернувся до вінничан і закликав бути обачними під час святкування Великодня – дотримуватися дистанції та застосовувати засоби індивідуального захисту. У мерії переймаються тим, щоб після свят у Вінниці не зросла кількість захворювань на коронавірус.  


Теги: медицина

Переглядів: 3078
Поширень: 0

Останні новини